L'exposició es pot visitar a Sant Julià com a primera parròquia acollidora. Posteriorment passarà per Ordino (a la fira de bestiar), la Massana (Andoflora), Canillo, Encamp, Escaldes-Engordany i per altres llocs. El projecte Floralab està finançat pel programa Interreg-Poctefa i pel departament d’Ensenyament Superior, Recerca i Ajuts a l’Estudi del Govern.
Floralab té per objectiu preservar i promoure la flora patrimonial transfronterera de l’est del Pirineu (Pirineus Orientals, Arieja, Catalunya i Andorra) mitjançant la fundació i dinamització d’una xarxa transfronterera de 'laboratoris botànics a cel obert'. Les espècies no coneixen límits administratius. Conscient dels reptes en aquest àmbit, la Federació de les Reserves Naturals Catalanes va impulsar l’any 2012 la creació de la xarxa #FloraCat, que ha desenvolupat treballs botànics transfronterers amb vàries entitats de l’est del Pirineu.
Ara arrenca el projecte #Floralab – laboratoris botànics a cel obert. El Cenma, d'Andorra Recerca i Innovacio, és el soci andorrà del projecte Floralab, que compta també amb la participació i col·laboració del Parc Natural de la Vall de Sorteny, el Parc Natural Comunal Valls del Comapedrosa i la comissió de gestió de la vall del Madriu-Perafita-Claror.
Comentaris