Les millors fotos de flors del Pirineu s’exposen a Sant Julià

La mostra passarà per la resta de parròquies i s'inclou en el projecte Floralab, que està finançat pel programa Interreg-Poctefa i pel departament d’Ensenyament Superior, Recerca i Ajuts a l’Estudi del Govern

Una de les fotografies exposades.
Una de les fotografies exposades. B.N.

Sant Julià de Lòria acull l'exposició itinerant 'Flors del Pirineu' que, en el marc del projecte Floralab, recull les millors fotos de concursos del Pirineu Oriental. En motiu de la primavera i de Sant Jordi es pot visitar durant tot aquest mes d'abril, a la zona del Parc infantil - Plaça Laurèdia, avinguda Rocafort.

L'exposició es pot visitar a Sant Julià com a primera parròquia acollidora. Posteriorment passarà per Ordino (a la fira de bestiar), la Massana (Andoflora), Canillo, Encamp, Escaldes-Engordany i per altres llocs. El projecte Floralab està finançat pel programa Interreg-Poctefa i pel departament d’Ensenyament Superior, Recerca i Ajuts a l’Estudi del Govern.

Floralab té per objectiu preservar i promoure la flora patrimonial transfronterera de l’est del Pirineu (Pirineus Orientals, Arieja, Catalunya i Andorra) mitjançant la fundació i dinamització d’una xarxa transfronterera de 'laboratoris botànics a cel obert'. Les espècies no coneixen límits administratius. Conscient dels reptes en aquest àmbit, la Federació de les Reserves Naturals Catalanes va impulsar l’any 2012 la creació de la xarxa #FloraCat, que ha desenvolupat treballs botànics transfronterers amb vàries entitats de l’est del Pirineu.

Ara arrenca el projecte #Floralab – laboratoris botànics a cel obert. El Cenma, d'Andorra Recerca i Innovacio, és el soci andorrà del projecte Floralab, que compta també amb la participació i col·laboració del Parc Natural de la Vall de Sorteny, el Parc Natural Comunal Valls del Comapedrosa i la comissió de gestió de la vall del Madriu-Perafita-Claror.

Comentaris

Trending