Un mes de pas alternatiu per actuacions de reparació a les avingudes d’Encamp

L’actuació, que ha generat certa sorpresa entre alguns veïns de la zona, consisteix en la substitució de la rigola central i en la reparació del paviment i l’assumeix l’empresa constructora

Les obres fa dies que han començat.
Les obres fa dies que han començat.

Les avingudes d’Encamp, o almenys un tram d’elles, tornen a estar potes enlaire. En obres. En aquest cas perquè cal fer unes reparacions. Els treballs van a càrrec de les empreses que van fer-se càrrec de la reforma i comportaran que, durant un mes, calgui fer pas alternatiu a la zona. La situació, esperada segons asseguren fonts properes a la majoria comunal, ha causat una certa sorpresa entre els veïns, pel fet que, novament, cal fer actuacions en una zona relativament nova.

La remodelació del primer tram de les avingudes, tant la Joan Martí com la François Mitterrand, es va inaugurar des del 2020. Des de llavors, s’ha hagut d’actuar en diferents ocasions per corregir defectes inicials o desperfectes que s’han acabat detectant. Ara, es torna a fer. Al llarg de les pròximes setmanes s’ha de tallar part de la via per fer aquests treballs.

En concret, i segons han explicat a Altaveu fonts comunals, toca substituir la rigola central. També s’aprofitarà per reparar el paviment dels danys que, durant l’hivern, ha causat el gel i la neu. Des de la corporació s’ha volgut deixar clar que aquestes actuacions no tindran un cost afegit per a l’administració pública. Entren en la garantia del projecte i, per tant, són assumits per l’empresa constructora.

Rajoles trencades a l'avinguda.

Relacionat

Polèmica a Encamp amb els desperfectes que han tornat a aparèixer a les avingudes

Ara bé, sí que provocaran alguna complicació al trànsit intern al poble. Durant les setmanes -tres més com a mínim, ja que es va començar dissabte passat- tocarà fer pas alternatiu als vehicles que circulin pel centre del poble. Des de fa uns dies ja s’ha habilitat un semàfor temporal per fer aquesta regulació.

Tot i la resposta del comú, veure de nou l’avinguda ha generat una certa sorpresa entre els habitants de la zona. Posen en relleu que ja són vàries les vegades que, des del 2020, ha tocat tornar a fer obres a la zona. Alguns no amaguen un cert malestar i recorden el cost del projecte.

Des de la majoria comunal, en canvi, sempre s’ha deixat clar que la situació ja estava prevista. Que se sabia que el disseny escollit comportava aquests inconvenients. I, segons va explicar ara fa uns mesos el cònsol menor, Jean Michel Rascagenres es va buscar un “equilibri entre l’estètica i aquest manteniment superior”.

Comentaris (9)

Trending