La Massana té pràcticament descartat ubicar un altre abocador de runa a la parròquia

Les cònsols asseguren que s’ha encarregat un estudi de possibles ubicacions però les propostes que ha fet l’empresa encarregada del treball s’han descartat perquè entren amb contradicció amb les activitats que s’hi fan a tocar

Una imatge de l'abocador de Beixalís.
Una imatge de l'abocador de Beixalís. COMÚ DE LA MASSANA

El comú de la Massana té gairebé descartada la possibilitat de poder acollir a la parròquia un abocador de runa com el de Beixalís, que ja s’ha anunciat que abans de final d’any s’haurà de clausurar perquè no podrà acollir ja més material. Les possibles localitzacions que s’han trobat com a idònies per a situar-hi un abocador no es consideren compatibles amb les activitats que s’hi fan ben a prop.

Les cònsols massanenques, Olga Molné i Eva Sansa, han explicat que els indrets marcats com a possibles per a un abocador de runa, assenyalats per l’empresa a la qual s’ha encomanat fer una recerca de llocs aptes, “no semblen escaients” amb les activitats que ja es desenvolupen a proximitat d’aquests espais que podrien esdevenir abocador. La cònsol major ha citat com a exemple que algunes de les zones proposades són molt properes a l’estació d’esquí. I que sembla “contradictori” situar un abocador al costat de les pistes d’esquí.

Una imatge de l'abocador de Beixalís.

Relacionat

L’abocador de terres de Beixalís es tancarà en un any com a màxim

La cònsol menor també ha deixat clar que, d’entrada, es va descartar qualsevol ubicació, que hi eren, properes a l’actual recinte de Beixalís, perquè entenen que els veïns d’aquell indret i rodalia ja han suportat durant molt temps les incomoditats que suposa tenir un espai com el dipòsit de runa ben a prop de casa. Per tant, cal deixar descansar el veïnat i aquestes opcions s’han descartat.

Molné, però, s’ha mostrat tranquil·la respecte del fet que es trobi una solució al tancament de Beixalís des de l’òptica global, perquè, ha recordat la cònsol, hi ha “altres alternatives” i altres institucions del país que estan també cercant espais en altres punts del Principat. El ritme de recepció de runa que ha tingut Beixalís ha sigut molt més alt de l’esperable i d’aquí que s’hagi de clausurar també abans del previst.

Comentaris

Trending