La Massana modifica el pla urbanístic perquè es pugui ampliar un aparcament privat al centre

El comú destinarà 192.000 euros per millorar les captacions d’aigua potable dels Hortons, que abasteix el poble de Sispony

L'aparcament que es voldria ampliar.
L'aparcament que es voldria ampliar. Toni Solanelles

El comú de la Massana ha aprovat la divuitena modificació del pla d’urbanisme per facilitar que un propietari privat pugui ampliar un petit aparcament ja existent en l’actualitat a tocar de l’avinguda de Sant Antoni, a la carretera general, just a l’altura de l’hotel Marco Polo. El projecte encara és embrionari i la corporació ha fet els canvis oportuns perquè el particular pugui disposa del terreny necessari per impulsar el pàrquing.

La cònsol major, Olga Molné, que s’ha abstingut en la votació per la proximitat que l’uneix als propietaris, ha explicat que si finalment es tira endavant el projecte es guanyaran unes places d’aparcament al centre de la parròquia que sempre són benvingudes atès que n’hi ha necessitat. No obstant això, però, no està ara clar que la iniciativa vagi endavant. Des del punt de vista comunal, això sí, s’han fet els passos necessaris per tal que pugui ser possible.

Tècnicament, en una sessió de consell de comú de tràmit aquest matí, s’ha donat llum verda a l’aprovació definitiva de dues modificacions del pla d’urbanisme per rectificar límits entre unitats. I també s’ha aprovat una modificació entre dues unitats del mateix propietari per poder disposar de més terreny en una d’elles. Aquí és on s’hi hauria de fer l’aparcament. O ampliar-lo, vaja. Fins que no hi hagi el projecte damunt la taula, però, no es pot assegurar quantes places de més s’oferirien.

En la sessió també s’han aprovat un parell de suplements de crèdit per tal de poder adjudicar dues obres. Especialment significativa és la inversió de 192.000 euros que es preveu fer per millorar la captació d’aigua potable dels Hortons, que abasteix el poble de Sispony. Els serveis, com ha indicat la cònsol menor, Eva Sansa, han quedat obsolets i s’han d’anar fent actuacions de millora arreu. De fet, durant tot el mandat es preveu invertir més de mig milió d’euros per millorar les captacions. Fa poc ja es va donar llum verd a una actuació a la Caubella.

En el cas dels Hortons, les obres es preveu que comencin a finals d’aquest mes d’agost. Es tracta de la reforma de quatre captacions que proveeix el dipòsit de Fenerols, recentment reformat, que abasteix, com s’ha dit, el poble de Sispony. Els treballs haurien d’estar enllestits l’octubre.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending