La Massana homenatja els voluntaris que van ‘combatre’ la crisi sanitària

La cònsol major destaca que durant les setmanes més crítiques de la pandèmia “vam poder comprovar el bon estat de salut de la nostra parròquia pel que fa a la solidaritat social”

https://youtu.be/ZmvOTthuPsw

La Massana ha homenatjat encara que sigui d’una forma honorífica i metafòrica les 149 persones que integrades o bé en la xarxa solidària que feia compres per a la gent gran, o bé col·laborant en els ‘stop lab’ de la parròquia o bé cosint mascaretes tèxtils van fer front als dies i situacions més crítiques de la pandèmia. La cònsol major, Olga Molné, ha posat de relleu que “durant la crisi sanitària vam poder comprovar el bon estat de salut de la nostra parròquia pel que fa a la solidaritat social”.

L’Homenatge al Ciutadà ha estat enguany col·lectiu. Malgrat, ha remarcat Molné, que les persones que més directament es van implicar en dur a terme accions per alleugerir l’impacte que va tenir el coronavirus en el seu punt àlgid ho van fer sense esperar res a canvi, la corporació ha cregut convenient que el gros de voluntaris havien de rebre un reconeixement. Senzill, discret. Però sentit. I davant un bon nombre de conciutadans que s’han aplegat a la plaça de l’Església just després d’un xàfec notable que ha obligat a resguardar-se aquells que havien arribat abans d’hora. A resguardar-se o a mullar-se a base de bé.

IMG 1719
Clàudia Masià, després de descobrir a placa, donant les gràcies als presents en nom de tots els homenatjats. | TONI SOLANELLES

La cònsol, acompanyada per pràcticament tots els membres del comú i, a més a més, en presència de les ministres d’Afers Exteriors i Funció Pública, Maria Ubach i Judith Pallarès respectivament, més el secretari d’Estat de Participació Ciutadana i Igualtat, Marc Pons, o els consellers generals Ester Molné i Raül Ferré, ha elogiat la tasca dels tres grans col·lectius que, en certa manera, s’homenatjaven aquest migdia. Olga Molné ha mostrat el seu “agraïment” a tots ells. I especialment “orgullosa” s’ha mostrat del jovent massanenc, que de manera espontània es va mobilitzar per ajudar els més desvalguts.

En aquest sentit, la mandatària comunal ha destacat el fet que l’exemple massanenc s’estengués a d’altres parròquies i ha ressaltat el fet que no fos l’administració qui hagués d’empènyer la ciutadania sinó que, ben al revés, com en el cas dels joves que van impulsar la xarxa de solidaritat, fossin les institucions qui anessin darrere dels promotors d’iniciatives ciutadanes solidàries. Ha recordat que la tasca del grup de joves va anar més enllà de fer la compra als padrins. En molts casos, se’ls contactava després per donar-los conversa i fer-los sentir acompanyats durant el confinament.

Clàudia Masià, membre dels joves de la Comissió de Festes de la Massana i, alhora, una de les promotores i integrants de la xarxa solidària que es va constituir molt a l’inici de la crisi i va ser referència per a joves d’altres parròquies que van seguir l’exemple d’anar a comprar o fer companyia a les persones grans o necessitades de la Massana, ha descobert una placa en nom de tots els homenatjats. Masià, des de l’escenari, ha assegurat que més enllà dels honorats directes, durant la crisi, “tothom ha fet algun acte altruista”. D’aquí que ha volgut deixar clar que el reconeixement era, també, “per tots vosaltres”, referint-se als presents a la plaça.

La placa descoberta per Masià serà col·locada al costat de la que honora la resta d’homenatjats fins ara. Per tant, lluirà a la plaça de la Ciutadania. Després de l’acte institucional i abans de l’actuació de l’Esbart Dansaire de les Valls del Nord, Clàudia Masià, ha explicat que es van inspirar en experiència que ja s’estaven donant a Catalunya, a Espanya, “i vam pensar que seria bonic” posar-ho en pràctica a la Massana i “ajudar la gent”. Masià ha assegura que l’experiència va ser molt enriquidora i agraïda. I que es van trobar que moltes de les persones que els demanaven suport el que “necessitaven era parlar”.

 

Comentaris

Trending