La Massana destina 16.000 euros a la instal·lació de noves càmeres de seguretat

La partida cobreix la posada en marxa de 25 dispositius arreu de la parròquia, 13 d’elles de reposició i 12 de noves

Càmeres de videovigilància instal·lades a la via pública.
Càmeres de videovigilància instal·lades a la via pública.

La Massana continua amb la campanya d’instal·lació de càmeres de seguretat que es va engegar al 2019. Mitjançant un concurs convocat fa uns mesos, el comú ha adjudicat les tasques per col·locar nous dispositius a la parròquia. La partida que s’hi destinarà serà de 16.555 euros i seran 25 les càmeres noves que es posaran. D’elles, 13 seran de reposició, i 12 de noves.

L’objectiu del comú situant aquestes càmeres arreu de la parròquia és, segons expliquen, guanyar amb seguretat. A les que ja hi ha instal·lades, s’afegiran 12 més, i 13 d’elles se substituiran. Per tant, seran 25 les càmeres que l’empresa Maviparq s’encarregarà de col·locar per 16.555 euros. Tindrà dues setmanes per fer-ho, per tant, estaran preparades per utilitzar-se abans del mes de maig.

Les càmeres noves que s’instal·laran els pròxims dies se situaran a diferents indrets de la parròquia que encara no compten amb aquest mètode de seguretat. Concretament, hi haurà dues a Arinsal, dues al Prat de la Ribera, sis al pàrquing de Prats Sobirans i dues a la rotonda de sortida de la Massana en direcció Arinsal.

Al 2020 el comú va aprovar una modificació del decret de regulació dels fitxers de dades personals relacionat amb l’enregistrament de les imatges de les càmeres de titularitat pública per clarificar els usos d’aquests dispositius. Les imatges només poden ser utilitzades amb la finalitat que es descriu al decret, és a dir, la protecció d’edificis comunals, la seguretat viària i el control d’aparcaments. En aquests moments, a la Massana hi ha un centenar de càmeres, entre els edificis públics, els aparcaments i la via pública.

 

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending