Mas aposta per un nou Prat Gran que sigui un “punt d’unió” per a totes les franges d’edat

La cònsol major admet que l’actual espai no tenia instal·lacions per certs col•lectius, com ara els adolescents, una deficiència que es vol corregir amb el futur espai

El Prat Gran, aquest dissabte al matí.
El Prat Gran, aquest dissabte al matí. G. P.

El Prat Gran d’Encamp viu el seu darrer estiu. Amb l’arribada de la tardor tancarà definitivament les portes per ser enderrocat. Al mateix temps, el comú ha engegat el concurs d’idees per definir com ha de ser el nou parc, un espai que, així ho assegura la cònsol Laura Mas, millorarà les prestacions de l’actual. Entre altres coses, apunta que serà “un punt d’unió” per a tot el poble, per a totes les franges d’edat, un lloc on “tothom tindré un indret”.

En paral·lel als últims mesos de vida de Prat Gran, des de la corporació fa setmanes que es va convocar el concurs d’idees que ha de servir per dissenyar l’espai lúdic que el substituirà, una part al terreny de l’actual i la resta a la parcel·la de casa Joanantoni que es troba al costat. A partir del projecte guanyador, es podrà determinar exactament quin és el termini per tenir completat el nou parc.

“Hem fet les bases de què es busca però són els arquitectes amb els seus treballs i el procés participatiu el que determinarà el temps exacte”, indica la dirigent comunal. Tot i això, es calcula “uns dos anys aproximadament” i Mas recorda que el pla és “fer-lo per fases per tenir-se sempre alguna oberta”.

L’actual espai lúdic tancarà el 30 de setembre i després es faran les obres per retornar el terreny al seu estat original

La cònsol major avança que la voluntat és que el nou Prat Gran tingui una idiosincràsia lleugerament diferent de l’actual. S’entén que el parc, fins ara, tenia alguna deficiència sobretot per l’oferta cap a la globalitat dels usuaris. “No engloba tota la diferència de franges d’edat; per exemple, l’skate park està a una altra zona”, comenta Mas.

El desig és que això canviï amb el futur espai lúdic. “Ha de ser un punt d’unió, de retrobament, que no ho era per a certa edat”, indica. Així, “volem que sigui el punt de retrobament de tots els ciutadans: gent gran, pares amb fills, adolescents...”. En definitiva, que dins del parc “tothom tingui un indret”.

La zona on s'ubica actualment la tirolina del Prat Gran serà la darrera on es faran obres.

Relacionat

El nou Prat Gran es construirà en fases per garantir que hi hagi sempre un parc disponible

Amb relació a la impossibilitat de mantenir l’actual, la mandatària recorda que durant el consolat anterior “es va buscar la possibilitat de continuar tal com estava”, però ha remarcat que hi va haver una important oposició de la ciutadania a fer la important inversió que suposava la compra del terreny. “Quan el poble et manifesta que no vol fer la compra, els polítics hem de respectar el que es diu”, manifesta. Ara, “els ciutadans van voler fer un altre parc i és el que estem fent”.

El Prat Gran tancarà el 30 de setembre. A partir de llavors, tocarà fer les obres per retornar el terreny al seu estat original. Sobre el futur de la parcel·la, Mas deixa clar que, ara, tot depèn de la propietat que “tenia un projecte que havia d’entrar perquè volia fer urbanització”.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending