El nou Prat Gran es construirà en fases per garantir que hi hagi sempre un parc disponible

El projecte preveu que es traslladi al futur espai les dependències de l’àrea de jovent i que hi hagi un bar, equipaments esportius i les oficines d’urbans i policia

La zona on s'ubica actualment la tirolina del Prat Gran serà la darrera on es faran obres.
La zona on s'ubica actualment la tirolina del Prat Gran serà la darrera on es faran obres. G. P.

La construcció del nou parc d’Encamp que substituirà l’actual Prat Gran es farà en tres fases. D’aquesta forma, es garantirà que al llarg de totes les obres es mantindrà disponible un espai lúdic per a tots els ciutadans, encara que més reduït. El projecte preveu que la zona verda inclogui un bar, les dependències d’urbans i policia i uns locals per a l’àrea de jovent, així com diversos equipaments esportius a determinar. També es vol que s’integri i aprofiti el pas al costat del riu Valira d’Orient.

Així queda de manifestat en la documentació del plec de bases del concurs d’idees que el comú d’Encamp ha convocat per tenir, a finals d’estiu, el projecte definitiu del nou Prat Gran. En ell es pot veure com la previsió és que la construcció es tiri endavant en tres fases d’actuacions que sempre mantindrien en un funcionament espais com a zona lúdica. D’aquesta forma s’evitaria deixar la parròquia sense cap espai d’aquest tipus.

Les obres s'iniciaran a la parcel·la del Prat del Germà i fins que no estigui enllestit aquest espai, es mantindrà l'estat de l'actual parc de la parcel·la del Prat Gran

El futur parc es bastirà sobre dues parcel·les. La primera, d’una superfície d’uns 5.000 metres quadrats ja és propietat de la corporació i inclou el terreny de la cessió de la unitat d’actuació del Prat Gran de l’Areny. És a dir, on està l’actual zona lúdica. Aquest part es divideix entre l’actual aparcament de barrera i la zona verda on, per exemple, ara es troben la tirolina i part de la plaça del rellotge solar.

La segona parcel·la és la del Prat del Germà, d’uns 4.700 metres quadrats. Es tracta del terreny llogat a Casa Joanantoni que, quan es desenvolupi tota la unitat d’actuació, acabarà sent també propietat comunal. Totes dues estan separades pel carrer de la Molina.

El plec de base estableix tres fases d’actuació. A la primera, s’actuaria al Prat del Germà i a l’aparcament de barrera. Això permetria que l’espai del Prat Gran continués pogués sent usat per la ciutadania. Quan aquests treballs estiguessin enllestits, és quan es començaria la segona fase de les obres als terrenys de l’actual parc mentre s’acaba també la zona del pàrquing. A la tercera fase ja només hi hauria treballs a l’espai del Prat Gran.

Primera fase de les obres del Prat Gran.
Segona fase de les obres del Prat Gran.
Tercera fase de les obres del Prat Gran.

El concurs d’idees servirà per trobar el disseny final d’un “nou parc de lleure” que, a banda “dels serveis habituals”, com ara jocs per infants, zones d’esbarjo i descans, zones esportivo-recreatives, haurà d’integrar també altres infraestructures: un aparcament de mínim 80 places, un bar, les dependències del servei de circulació i de la policia i locals per a l’àrea de jovent, així com una zona per animals de companyia.

El jurat que escollirà el projecte guanyador comptarà amb participació del sector empresarial, de la gent gran, de les associacions de pares i del consell d'infants

També es vol que els participants en el concurs proposin equipaments esportius, com ara un rocòdrom o un skate-park. Un detall que caldrà tenir en compte és que es vol que hi hagi proximitat entre el local de restauració i les zones on més estaran els nens, proposta que, segons les fonts consultades, ha estat incorporada a proposta dels consellers del grup socialdemòcrata dins del treball conjunt realitzat per a la confecció del plec de bases.

En ell també es demana que es tingui en compte que el carrer de la Molina haurà de mantenir els dos sentits actuals de circulació i tot fa pensar que es voldrà un pas elevat que connecti totes dues zones. També es vol que l’espai mantingui els accessos existents a equipaments i nuclis d’interès propers com la piscina de la Mola, el nucli tradicional d’Encamp o el Complex esportiu i sociocultural.

Des del comú es preveu que el cost del nou parc assoleixi els quatre milions d’euros. L’elecció  del projecte guanyador es farà a inicis de la tardor i recaurà en un jurat on, a banda de membres del comú, també es vol que participi a ciutadania. Així, està previst que tingui un representant de l’Associació d’Empreses d’Encamp, un altre de la de gent gran i un més de les associacions de pares i mares dels centres escolars del poble, així cos dels integrants del consell d’infants.

Comentaris

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.