Marsol, oberta a una agència tributària única sempre que permeti “una gestió més eficient”

La cònsol major d’Andorra la Vella també es mostra disposada a parlar d’un model de transferències que, adverteix, ja no comparteix, sempre amb la garantia que “tindrem els imports per fer front a les nostres competències”

Marsol, amb els alumnes que van proposar la idea de les caixes niu.
Marsol, amb els alumnes que van proposar la idea de les caixes niu. Tony Lara / Comú d'Andorra la Vella

Conxita Marsol no veu amb mals ulls la possibilitat d'una Agència Tributària única. Entén que pot ser una bona eina per fer una “gestió més eficient” dels impostos. La condició sine quan non és que “al comú no li representi pèrdues i que sigui beneficiós per tothom”. Sobre si cal tocar el model de transferències, ha recordat que la capital es va oposar a l’actual repartiment i ha advertit que “no es pot separar” de les competències que tenen els comuns. I, fins i tot, demana reflexionar sobre si “és vigent” l’actual sistema de vuit administracions.

La cònsol major d'Andorra la Vella ha recordat que el debat sobre una agència única ja ve de fa anys. “Ja vam dir que hi estem d’acord, però tenint clar que al comú no li representi cap pèrdua i que sigui un benefici per a tots”, ha comentat la mandatària en ser preguntada sobre les declaracions del cap de Govern, Xavier Espot, en la trobada nadalenca amb la premsa. La cònsol de la capital ha volgut posar l’exemple del funcionament del departament tributari al seu comú.

Víctor Filloy i Sílvia Calvó, en primer terme, amb Xavier Espot i Eric Jover al fons, concentrats.

Relacionat

Govern reclama als comuns una millor coordinació per no haver d’augmentar la pressió fiscal

“Mèrit dels funcionaris, estem fent una bona gestió. Pràcticament no tenim deutors”, ha assegurat. Per això, reconeix que “a nivell nacional també es pot fer una cosa que funcioni, que abarateixi costos i sigui més eficients per a tots”. Per això, apunta que “estem disposats a seure perquè pensem que pot ser una bona eina”. Ara bé, deixa clar que hi ha una condició clara: “sempre respectant garanties que els comuns no deixem massa plomes”.

Tampoc tanca la porta a parlar del model de transferències. Marsol, però, ha recordat que l’actual ja no li fa el pes. “Fa quatre anys vam dir que no hi estàvem d’acord en la forma com es reparteixen perquè tenen més necessitats les persones que el territori”, ha comentat, tot assegurant que “sempre ens hem sentit una mica en inferioritat de condicions respecte a la resta de parròquies”.

Adverteix Marsol, això sí, que aquesta negociació “no es pot separar de les competències”. Així, “si hem d’assumir tasques, hem de tenir els imports per fer-ho”. De fet, la cònsol de la capital, tímidament, ha obert un meló. “Potser caldria reflexionar sobre si el model de vuit administracions és vigent encara o pot continuar sent-ho per molts anys”, ha manifestat.

Comentaris (3)

Trending