Marsol assegura que “si depengués de mi, les barbacoes s’enderrocarien”

La cònsol ha anunciat durant el mateix consell de comú que es preveu posar en marxa una prova pilot de recollida de residus porta a porta a Terra Vella

La cònsol major, Conxita Marsol, durant la sessió de comú d'aquest dilluns.
La cònsol major, Conxita Marsol, durant la sessió de comú d'aquest dilluns. Comú d'Andorra la Vella / Tony Lara

La sessió de consell de comú celebrada aquest dilluns a Andorra la Vella ha girat, principalment, al voltant del medi ambient. Des de diferents aspectes s’ha abordat aquest àmbit. D’una banda, la cònsol major, Conxita Marsol, ha explicat que aquest any no es faran tampoc els focs artificials per a la festa del Poble. Precisament, per ajudar a preservar els boscos. Arran aquest fet, ha declarat que “si depengués de mi les barbacoes s’enderrocarien”. Així mateix, també s’ha anunciat que es preveu posar en marxa una segona prova pilot de recollida de residus porta a porta a Terra Vella.

A petició dels consellers de la minoria, Marsol ha explicat que aquest any tampoc no es faran focs artificials per celebrar la festa del Poble. El principal motiu que ha al·legat la cònsol per prendre aquesta decisió és el perill d’incendi i la proximitat a la muntanya que es té des d’Andorra la Vella. “He suspès sempre la pirotècnia des que sóc cònsol perquè em fa patir molt”, ha assegurat, “penso que és una imprudència absoluta en aquests moments fer aquest tipus d’activitats pirotècniques”. Marsol ha justificat que es facin a l’hivern, per al poblet de Nadal, “on el perill d’incendi és molt inferior”.

Arran aquesta intenció de no tenir focs artificials, explicant que “ens podem divertir d’altres maneres”, la cònsol ha anat una passa més enllà. Els berenadors, actualment, es troben tancats a tot el país. Però, Marsol ha assegurat que si tingués algun poder de decisió al respecte, clausuraria les barbacoes. No les zones de berenadors, “que no suposen cap risc”, sinó aquelles per encendre foc. L’any passat ja se’n van enderrocar dues que estaven a prop de la muntanya, “però crec que no es té perquè fer foc, cada vegada hem de conscienciar-nos més”.

ADDENDES DE CONTRACTE PER A LA RECOLLIDA SELECTIVA I EL BUS COMUNAL

Durant la sessió de consell de comú s’han tractat a més dues addendes de contracte. D’una banda, la que fa referència al servei de recollida de residus que es du a terme a la parròquia, més concretament pel que fa al servei porta a porta. De l’altra, per al servei de bus comunal, que es va anunciar unes setmanes enrere que ampliava freqüències a la zona de Ciutat de Valls i a la Margineda. Els dos acords s’han portat endavant amb el suport de la minoria.

Pel que fa a la primera addenda, ha suposat que el comú destini 18.720 euros més a l’any per la retirada de rebuig i 15.264 euros més per la del vidre, els envasos lleugers i el paper cartró. A més, i tenint en compte els bons resultats del servei de recollida porta a porta que s’ha instaurat ja definitivament al Cedre, la cònsol ha anunciat que es preveu posar en marxa una segona prova pilot. En aquest cas seria a Terra Vella, amb les mateixes condicions que l’anterior, i amb inici al mes de setembre.

Referent al bus comunal, actualment s’hi destinen 88.000 euros anuals per al reforç a la Margineda i Ciutat de Valls. D’aquesta manera, s’ha passat a pagar un total de 712.821 euros totals per aquest servei. Tot i que la minoria ha votat a favor, s’ha reclamat que s’estudien noves línies per a nuclis urbans una mica més perifèrics i que també han traslladat aquesta necessitat. Marsol ha assegurat que es tractarà d’estudiar la possibilitat de cara al setembre.

Etiquetes

Comentaris (27)

Trending