Malestar de comerciants del Pas perquè els fan retirar del carrer productes d’exposició

Alguns botiguers lamenten que el agents de circulació els prohibeixen fer paradetes a la porta de l’establiment i, en canvi, que hi hagi una mena de mercat enmig de la plaça del poble

Paradetes a la plaça i voreres netes després del pas dels agents de circulació.
Paradetes a la plaça i voreres netes després del pas dels agents de circulació.

Comerciants del Pas de la Casa estan molestos amb el que consideren, ells, una doble forma de mesurar el comportaments d’alguns establiments. Lamenten que mentre que els agents de circulació, en nom del comú, han fet retirar les exposicions de productes que alguns establiments havien posat al carrer just a tocar dels locals, es permet que a la plaça hi hagi com una mena de mercat.

La decisió dels urbans de fer retirar els productes que els establiments tenen a fora dels seus locals, però, és celebrada per d’altres veïns, que justament havien reclamat justament aquesta decisió, atenent el fet que hi ha visitants, turistes, que toquen i remenen els productes que estan exposats a l’exterior de les botigues i que després aquests mateixos productes no es desinfecten adequadament.

Però en això no hi estan d’acord els comerciants que es queixen, que diuen que és just al revés. Que ells en tot moment ofereixen gel hidroalcohòlic als visitants i possibles compradors perquè es desinfectin tan abans com després de tocar els productes. En canvi, diuen, és a les paradetes de la plaça on no hi hauria suposadament cap mesura de desinfecció que pugui atenuar l’eventual transmissió del coronavirus.

El debat està servit, més encara quan hi ha la sensació que el comportament del turista francès, molt majoritari òbviament al Pas, és molt poc conscient en relació amb la precaució i les mesures a adoptar per fer front a la Covid-19. En aquest sentit, les fonts consultades han remarcat que almenys fins avui, l’ús de la mascareta entre els visitants a la localitat fronterera encampadana era molt baix.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending