“Mai cap conseller ni d’Escaldes ni d’Andorra la Vella havia qüestionat la propietat al Madriu”

La consellera de Medi Ambient escaldenca evita pronunciar-se sobre si se sent còmoda amb la posició que manté la cònsol de la corporació de la qual forma part però assegura que l’únic que es vol fer és “donar vida” a la vall sense anar en contra de les directrius de la Unesco

Cèlia Vendrell durant una compareixença aquest matí.
Cèlia Vendrell durant una compareixença aquest matí. Toni Solanelles

La consellera de Medi Ambient del comú d’Escaldes, Cèlia Vendrell, una de les polítiques que fins al present mandat més havia tractat la qüestió del Madriu i més incisiva havia estat en relació amb la seva protecció, ha assegurat aquest dijous que fins ara “mai cap conseller d’Escaldes, ni tampoc d’Andorra la Vella, havia qüestionat la propietat” en el territori de la vall i ha afirmat que “els terrenys d’Escaldes són d’Escaldes”. Això sí, Vendrell ha evitat dir si se sent còmoda amb tota la polèmica generada, especialment, al tomb de la posició que manté Rosa Gili.

El mandat comunal conjunt, en alguns aspectes concrets, ha distanciat en certa manera la cònsol manor escaldenca i Vendrell, que havien estat fins i tot personalment molt unides. De fet, la segona va arribar a la política de la mà de la primera. Durant l’acte de presentació de la Setmana del Medi Ambient, la responsable comunal de la matèria ha evitat pronunciar-se sobre la polèmica. En concret, ha preferit no respondre una pregunta de l’Altaveu que li demanava textualment si se sentia còmoda amb la situació.

Si ara sorgeixen dubtes, “revisarem”, i “si hem de seure tots plegats per definir les coses, doncs seurem”

Però més enllà d’això, sí que s’ha acabat referint al Madriu i al fet que “hem de protegir aquesta vall” i “en això no crec que hi hagi cap discrepància”. Per a Vendrell, el que compta és “donar-li vida” tot i que, ha deixat clar, “no farem res que vagi en contra dels criteris de la declaració de la Unesco”. Però no creu que siguin contraris a aquestes principis el fet de refer una borda a Ràmio o de pujar-hi rucs que, aquest any, també estaran a la mateixa zona. Això sí, controlant els aspectes de l’afluència, ha recalcat la consellera.

Cèlia Vendrell no ha entrat al detall de les indivisions establertes pels delegats permanents quan es va donar peu al naixement de la parròquia d’Escaldes però sí que ha recordat que prèviament el quart escaldenc ja existia, que posteriorment hi ha hagut actes notarials que deixen clars aspectes de propietat i que el 80% de la parròquia d’Escaldes està al Madriu. En tot cas, si ara sorgeixen dubtes, “revisarem”, i “si hem de seure tots plegats per definir les coses, doncs seurem”.

Comentaris (7)

Trending