La línia dels Serradells s’amplia a la Comella i al Sant Ermengol, però reduirà freqüències

L'ampliació del trajecte del bus comunal entrarà en vigor aquest dimecres i en lloc de passar cada 45 minuts ho farà cada hora, excepte des de les 7 del matí a les 8.30 hores amb l'objectiu és incrementar el nombre d'usuaris, tenint en compte que és la que menys en té de les tres comunals

David Astrié i Dani Vinseiro al costat d'un autobús comunal
David Astrié i Dani Vinseiro al costat d'un autobús comunal Albert Sanjuan

L’ampliació de la línia del bus comunal fins a la Comella i al Sant Ermengol entrarà en vigor aquest dimecres i comportarà que, excepte de 7.00 hores a 8.30 hores, les freqüències siguin cada hora en lloc de cada 45 minuts. El cònsol major d’Andorra la Vella, David Astrié, ha explicat que no suposarà cap sobrecost per al comú després d’haver-ho negociat amb la concessionària, Andbus, i s’espera que hi pugui haver un increment d’usuaris.

La línia de bus que puja cap a la Comella s’allargarà, a partir de demà fins al complex residencial Comella Park i donarà servei també al British Collegue, mentre que per l’altre costat s’aturarà al col·legi Sant Ermengol, que fins ara no ho feia. El cònsol major, David Astrié, ha explicat que “de les tres línies del bus comunal que hi ha en servei, aquesta és la que menys usuaris té i l’objectiu és incrementar el nombre de passatgers”. Ara, caldrà veure si “caldrà reajustar els horaris si l’augment és significatiu”.

Un dels vehicles del servei de bus comunal d'Andorra la Vella circulant per la parròquia.

Relacionat

Andorra la Vella amplia els trajectes de bus cap a la Comella i cap al col·legi Sant Ermengol

L’ampliació de la línia comporta que una reducció de les freqüències de pas, ja que fins al moment els autobusos passaven cada 45 minuts i, a partir d’ara ho farà cada hora, excepte de 7.00 hores a les 8.30 hores que ho seguirà fent cada 30 minuts. Això, diu, “no suposarà cap sobrecost per al comú després de negociar-ho amb la companyia concessionària”. Astrié ha tornat a recordar que els professors del col·legi Sant Ermengol havien sol·licitat que el bus s’aturés davant el centre educatiu. Així mateix, ja s'han començat a rotular els autobúsos sota la denominació de 'Clípol'.

L'autobús comunal retolat amb el nom de 'Clípol'
L'autobús comunal retolat amb el nom de 'Clípol'

Per la seva banda, el CEO d’Andús, Dani Vinseiro, ha explicat que el servei continua creixent, malgrat els anys de pandèmia. Les taxes d’increment les ha xifrat en un 75% vers quan es va iniciar. Malgrat les tensions que hi ha hagut en algunes de les altres dues línies, assenyala que “hem ajustat els problemes en coordinació amb el comú i s’ha aconseguit que alguns usuaris hagin deixat el cotxe a casa.

Comentaris (6)

Trending