Andorra la Vella amplia els trajectes de bus cap a la Comella i cap al col·legi Sant Ermengol

Es tracta d’una prova pilot que es durà a terme fins a l’estiu i que mirarà de donar resposta a la necessitat que s’hauria detectat entre els treballadors dels centres escolars que hi ha aquestes zones

Un dels vehicles del servei de bus comunal d'Andorra la Vella circulant per la parròquia.
Un dels vehicles del servei de bus comunal d'Andorra la Vella circulant per la parròquia. Toni Solanelles

Dues de les línies d’autobús comunal d’Andorra la Vella ampliaran el seu trajecte i les seves freqüències. Concretament, seran aquelles que van cap a la Comella, d’una banda, i cap al col·legi Sant Ermengol, de l’altra. Es tracta d’una prova pilot que tindrà una durada aproximada de sis mesos, allargant-se, almenys, fins a l’estiu, quan es valorarà el seu funcionament. D’aquesta manera, es tracta de donar resposta a diferents demandes que s’han fet arribar des de la ciutadania. Entre elles, la de diversos treballadors dels centres escolars que s’ubiquen en aquestes zones.

La línia d’autobús que puja cap a la Comella, ha indicat el cònsol menor, David Astrié, s’allargarà fins a la part alta. D’aquesta manera, s’arribarà també fins al British College. Així mateix, la que es dirigeix cap al Sant Ermengol, arribarà fins al centre, que actualment no hi arriba. Els horaris i les freqüències, ha puntualitzat Astrié, encara s’estan treballant per tal d’adaptar-los i que responguin a les necessitats. Principalment, el nexe d’unió entre les dues ampliacions de bus són els centres escolars, als quals se’ls vol oferir aquest servei.

Astrié ha assenyalat que des dels treballadors de les escoles se’ls ha fet arribar la necessitat de poder tenir aquest servei públic per acudir al seu lloc de feina, “són demandes reals i existents”. Malgrat això, cal confirmar la seva viabilitat i, per aquest motiu, es farà mitjançant una prova pilot de forma inicial. Al llarg de sis mesos, almenys fins a l’estiu, s’ampliaran aquests trajectes i es crearan noves freqüències per tal de veure quin és el seu ús i si s’ha d’implementar de forma permanent.

En general, Astrié ha fet un balanç de l’ús que se li dóna al servei de bus parroquial a Andorra la Vella, i ha assenyalat que cada cop creix més el nombre de trajectes. Durant el 2022, concretament, va ser un 10% superior que l’any anterior, passant de 400.000 anuals fins a 530.000. El cònsol menor ha remarcat que el preu baix, de 0,10 euros per trajecte, i la possibilitat d’accedir de forma gratuïta amb l’abonament nacional “ha estat una aposta forta que ha tingut bons resultats”. Així mateix, ha remarcat que “si volem els carrers pels ciutadans, han de tenir els mecanismes i les eines per poder-se moure per ells”.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending