La Jorma Urban Trail estrenarà un circuit de cronoescalada de ciclisme de carretera

El comú d’Escaldes-Engordany ha convocat un concurs per adjudicar l’organització i execució de les proves esportives, que mantindran els seus recorreguts habituals amb quatre curses de 3, 5, 10 i 21 quilòmetres

Participants a la primera edició de la prova.
Participants a la primera edició de la prova. Comú d'Escaldes-Engordany

El comú d’Escaldes-Engordany comença a preparar-se per a l’edició de la Jorma Urban Trail d’aquest 2022. L’esdeveniment esportiu, que se celebrarà el 7 de maig, compta amb la novetat de la incorporació d’un circuit de cronoescalada de ciclisme de carretera, que s’afegirà als quatre recorreguts de 3, 5, 10 i 21 quilòmetres. De moment, la corporació ha convocat un concurs, com cada any, per adjudicar l’organització i execució de les proves esportives.

Cada any la Jorma Urban Trail va creixent i, a més, va incorporant noves modalitats. Aquest 2022 ha estat el torn d’una cronoescalada de ciclisme de carretera, que tindrà un recorregut de 8 quilòmetres i que anirà des del centre de la parròquia, al carrer Veedors, fins a Engolasters. El conseller d’Esports i TIC, Josep Batalla, explica que la idea sorgeix de la mà del cap de departament, el Julio Pintado, que havia estat exciclista. “Es va plantejar incorporar aquesta prova per donar-li un altre punt de vista a la cursa i la vam trobar molt interessant”, assegura el conseller.

Amb aquesta cronoescalada, per tant, els participants de la Jorma podran fer una combinada, ja que els altres quatre recorreguts, de 3, 5, 10 i 21 quilòmetres es farien al matí, i la de bici a la tarda. “Tindran la possibilitat de fer cronos de la trail i de la bici i poder fer aquesta combinada, però també es pot fer per separat, es tindran les dues possibilitats”, explica Batalla. A més, s’està mirant de parlar amb la Federació de Ciclisme, per tal de poder encabir aquesta prova dintre d’alguna competició nacional, per poder donar-li una mica més de visibilitat. “Però això és tot molt embrionari, encara no ho hem parlat, tot i que la cursa es farà 100% segur”, apunta Batalla.

Pel que fa als recorreguts de les altres quatre curses, es mantindran invariables respecte als altres anys. “Així es pot controlar el temps, i si el vols millorar sempre pots lluitar contra tu mateix i tenir un repte, però si el canvien ja no es té aquesta referència”, explica el conseller. Per aquest motiu, totes elles sortiran des del centre d’Escaldes i finalitzaran al Prat del Roure. Pel que fa a la cronoescalada, el comú podrà modificar el recorregut, però es té bastant clar que es vol que es finalitzi a Engolasters.

Des del comú han convocat el concurs nacional per l’organització, desenvolupament i execució de les proves esportives. La duració del contracte serà únicament per la durada que té l’esdeveniment esportiu, tot i que es pot ampliar d’any en any fins a un màxim de sis en total, previ acord entre les parts amb una antelació de cinc mesos a la data de celebració de la cursa.

Comentaris

Trending