La interconnexió del subministrament d’aigua per a l’hospital ja està feta

Capesa és l’encarregada de facilitar el servei, però ja està a punt només pendent de l’entrega de l’obra i el pagament de les factures l’obra que en cas de necessitat permetria al centre hospitalari connectar-se a la xarxa d’Andorra la Vella

Inici dels treballs l'abril passat.
Inici dels treballs l'abril passat. COMÚ D'ANDORRA LA VELLA

La interconnexió entre Escaldes i Andorra la Vella per a l’hospital ja està feta. Les obres s’han finalitzat i només falta que l’empresa que ha dut a terme els treballs faci l’entrega oficial. I que es paguin les factures que eventualment es deguin. A partir d’aquí, si mai calgués, el centre hospitalari es podria connectar a la xarxa d’aigua de la capital. Allò habitual, però, hauria de ser el que ha estat gairebé sempre, que Capesa, la companyia escaldenca, es faci càrrec del servei atès que el centre hospitalari està en terme parroquial d’Escaldes.

La necessitat de poder fer una connexió amb Andorra la Vella és va veure clara el 2015, quan unes tempestes de molta força van generar molts problemes en el subministrament d’aigua a Escaldes i per assegurar el servei a l’hospital, essent com és un servei essencial, es va haver de fer un embrancament de forma una mica barroera. Ara s’ha fet una interconnexió com Déu mana tot i que les fonts consultades de Capesa esperen que mai no s’hagi de fer servir. Això vol dir que la xarxa escaldenca haurà pogut funcionar amb normalitat.

Aquest matí s'ha senyalitzat la zona d'obres per embrancar l'hospital amb les canonades d'aigua d'Andorra la Vella.

Relacionat

Comencen les obres per proveir d'aigua d'Andorra la Vella a l'hospital en cas d'emergència

Si fos necessari, però, tècnicament ja es podria fer el canvi de servei de subministrament. Fins i tot els protocols d’actuació ja s’han consensuat i tot està a punt per un possible canvi d’embrancament. La canalització que s’ha fet procedent d’Andorra la Vella raja permanentment una quantitat molt mínima d’aigua en una boca d’incendi amb l’objectiu que sempre hi hagi aigua corrent, mai estanca, per si fos necessari que entrés en servei.

Malgrat que l’obra que s’ha fet, el que comporta és fer arribar la xarxa d’aigua d’Andorra la Vella fins a l’hospital, hi ha una quinzena de metres de la canonada que estan en territori d’Escaldes, d’aquí que Capesa es faci càrrec d’uns 15.000 euros de cost degut, essencialment, aquest petit tram. El comptador també està en terme parroquial d’Escaldes però Andorra la Vella té la possibilitat d’accedir en qualsevol moment fins al comptador en qüestió, per comprovar la despesa eventual que hi pugui haver.

La relació parroquial, no sempre fluïda del tot, obliga a deixar les coses molt clares i a establir protocols jurídicament impecables per evitar frecs-a-frec. A més, recorden des de Capesa, “l’hospital és el segon millor client de la companyia després de Caldea i no es pot oblidar la part de negoci, l’aspecte comercial”.

Comentaris (1)

Trending