Comencen les obres per proveir d'aigua d'Andorra la Vella a l'hospital en cas d'emergència

Els treballs s'allargaran fins al 5 de maig i deixaran un dels dos carrils del carrer de Sant Andreu inhabilitat de forma provisional

Aquest matí s'ha senyalitzat la zona d'obres per embrancar l'hospital amb les canonades d'aigua d'Andorra la Vella.
Aquest matí s'ha senyalitzat la zona d'obres per embrancar l'hospital amb les canonades d'aigua d'Andorra la Vella.

La situació de manca d'abastiment d'aigua que la parròquia escaldenca va viure el 2015 no es tornarà a produir, com a mínim a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Així és pretén amb les obres d'embrancament amb les canonades d'aigua d'Andorra la Vella que han començat avui i que, en cas d'emergència, podran proveir d'aquest recurs al centre sanitari.

Les obres d’embrancament de l’aigua d’Andorra la Vella amb l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell  perquè la pugui utilitzar en cas d’emergència. Precisament, aquest és un dels punts que des de Capesa, el subministrador d’aigua a Escaldes-Engordany, ha volgut deixar clar: “l’aigua de l’hospital es continuarà proporcionant des d’Escaldes. Aquest embrancament és només, perquè en cas d’un problema de subministrament, es pugui proveir d’aigua al centre sanitari des d’Andorra la Vella”.

En aquest sentit, el director general de Capesa, Eduard López, ha posat com a exemple la situació que es va viure el juliol 2015 quan la pluja va deixar tres dies sense aigua la parròquia escaldenca a causa de la seva terbolesa i que va afectar el dipòsit que abasteix la població, així com els següents episodis similars que es van viure el mateix estiu i ja entrada la tardor.

A més, en el projecte es deixa clar en quines situacions es pot fer aquest abastiment des de la capital i quins són els mecanismes per activar-lo, ja que aquest pas d’aigua entre Andorra i Escaldes estarà tancat de forma habitual i només en casos excepcionals es podrà dur a terme.

Uns treballs que assumirà el Comú d’Andorra la vella i Capesa i que afectarà el trànsit en el carrer Sant Andreu, entre el Falgueró i la Creu Grossa, fins al 5 de maig. En aquest període, només hi haurà un carril dels dos disponibles i per donar pas als vehicles s’habilitaran uns semàfors provisionals, mentre que en hores puntes els agents de circulació seran els encarregats de la gestió de la circulació a la zona.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending