Una proposta per instal·lar màquines de reciclatge guanya el projecte participatiu de la capital

El comú d'Andorra la Vella ara ha d'estudiar on les ubica i quina serà la recompensa que ofereix als ciutadans que reciclin en elles

La consellera de Desenvolupament Estratègic i Comercial i de Projectes Participatius, Meritxell López, en la roda de premsa.
La consellera de Desenvolupament Estratègic i Comercial i de Projectes Participatius, Meritxell López, en la roda de premsa.

Andorra la Vella ja té guanyador de la segona edició del projecte participatiu. Es tracta de la instal·lació de màquines de reciclatge que recompensin per l'acció. Ara el comú ha d'estudiar com es desenvolupa el pla, quines són les ubicacions i la recompensa que s'oferirà per engegar un concurs de subministrament del giny i així fer realitat el projecte. Uns passos que no haurien d'allargar més d'un any.

Instal·lar màquines de reciclatge amb recompensa ha estat la proposta guanyadora de la segona edició del projecte participatiu d’Andorra la Vella. Així ho ha anunciat aquest matí la consellera de Desenvolupament Estratègic i Comercial i de Projectes Participatius, Meritxell López, que s’ha felicitat per l’increment del nombre de participants que enguany ha arribat a les 688. Un punt que des de la corporació comunal veuen positiu perquè significa que “els veïns i veïnes es van fent seva aquesta iniciativa participativa”.

De fet, tal com ha exposat López, la iniciativa guanyadora ha obtingut 431 vots, dels 1.656 emesos, ja que com ha recordat, cada persona podia escollir fins a un màxim de tres projectes. De fet, ha superat i un marge força ampli la que ha quedat en segona posició les parades d’autobús autointeractives que ha assolit 187 vots.

Ara la corporació comunal ha d’estudiar com fer realitat el projecte amb els 200.000 euros previstos, així com estudiar quina serà la ubicació de les màquines, tot i que com ha avançat López, “es vol donar cobertura amb diferents punts”, i quina serà la recompensa que s’atorga per reciclar. Sobre aquest darrer punt, no veuen que es pugui actuar com a Ordino, que ofereix descomptes en els comerços de la parròquia, ja que a la capital hi ha uns “4.000 comerços inscrits” i, per tant, “s’haurà de mirar com es fa aquesta compensació”.

De les 688 persones que han votat, la franja d’edat més participativa ha estat la de 30 a 45 anys amb 592 vots emesos -un 36% del total de vots emesos-; seguida de la franja de 46 a 60 anys (483 vots), la de 19 a 30 anys (289 vots), la de 60 anys o més (230 vots) i la de 16 a 18 anys (62 vots).

La voluntat és que, com a màxim, “en un any” ja estigui implementada. De fet, com ha avançat la consellera, ja estan treballant en el tema i una vegada estigui el projecte clar es farà “un concurs pel subministrament de les màquines”.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending