L’homenatge a Amadeu Rossell manté viu el record dels aiguats del 1982

La cònsol Olga Molné el defineix com "una gran persona, amb visió de futur i molt intel·ligent"

Comentaris

La cònsol de la Massana, Olga Molné  i la vídua d'Amadeu Rossell
La cònsol de la Massana, Olga Molné i la vídua d'Amadeu Rossell EDUARD COMELLAS / COMU DE LA MASSANA

La memòria dels aiguats del 1982 segueix ben viva a la Massana. Així s'ha pogut comprovar durant l'acte d'homenatge pòstum a Amadeu Rossell que ha tingut un reconeixement també per Gregori 'Goyo' Cerviño que ha estat obsequiat amb el pin de plata del comú. Amb l'ajut de dos bombers van tancar les vàlvules de distribució del gas impedint que una explosió provoqués una catàstrofe.

Les cònsols de la Massana, Olga Molné i Eva Sansa han estat acompanyades per la dona d'Amadeu Rossell, Àngels Tarradellas i pels seus tres fills, Amadeu, Sol i Bet. Posteriorment ha pujat a l'escenari Gregori 'Goyo' Cerviño que estava entre el públic. Molné ha destacat que Amadeu Rossell era "una gran persona, amb visió de futur i molt intel·ligent".

El dipòsit poques hores després de la flamarada que va provocar la mort d'Amadeu Rossell.

Relacionat

La tarda en què la Massana va estar a punt de desaparèixer

Ella no l'havia conegut, perquè segons ha dit tenia tres o quatre anys, però ha indicat que els seus pares sempre l'han descrit com un "home senzill i humild i un polític honest", que va ser conseller general entre els anys 1977 i 1981. Va formar part de moltes comissions però va fer una feina destacada en la d'agricultura, com han corroborat diversos pagesos massanencs presents a l'acte que s'ha emmarcat en les activitats del Roser de la Massana.

Una placa amb el nom d'Amadeu Rossell es col·locarà a la plaça de la Ciutadania, quan es compleixen 40 anys dels aiguats.  El comú de la Massana atorga el premi a persones que han contribuït a millorar la parròquia, ja sigui a través d’accions en benefici de la comunitat, ja sigui treballant desinteressadament pel creixement cultural, econòmic o social de la parròquia.

Posteriorment, les autoritats han ballat l'Esquerrana amb l'Esbart de les Valls del Nord, un dels actes tradicionals de la festa.

 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending