Guillem Forné teixeix l’alternativa a la Massana sota la marca ‘Participa’

S’està impulsant una plataforma ciutadana amb la voluntat de presentar-se en les properes eleccions comunals i que integri “totes aquelles sensibilitats que actualment no es senten políticament representades a les institucions”

Guillem Forné
Guillem Forné Albert Sanjuan

La idea de presentar una alternativa al comú de la Massana en les pròximes eleccions comunals del desembre segueix endavant. Un dels seus principals impulsors, és l’actual conseller de Cultura massanenc i exmembre d’Acció, Guillem Forné. Ha creat amb altres perfils una plataforma ciutadana sota el nom de ‘Participa’, que preveu aglutinar totes les sensibilitats que no se senten representades a les institucions.

El pacte d’Acció amb DA després de les eleccions generals va provocar que el comitè parroquial de la formació que lidera Judith Pallarès es dissolgués. Gran part dels qui en formaven part eren contraris i un d’ells és Guillem Forné, qui malgrat que assegura que la sintonia amb Ciutadans Compromesos no és bona continua ostentant la conselleria de Cultura del comú.

En aquell moment va avisar de la voluntat de crear una alternativa, que a poc a poc va agafant forma a través d’una plataforma ciutadana sota la marca ‘Participa’. En un comunicat exposen que “la Massana ha estat una parròquia molt activa políticament parlant. Un poble que darrerament veu amb preocupació la forma en què s’estan gestionant els béns públics i l’evolució i el creixement desenfrenat que tard o d’hora posarà en risc els nostres recursos naturals i l’entorn tan preuat que ens envolta”.

Recorda que en els darrers comicis comunals va patir una manca d’alternativa i, per aquest motiu, sorgeix aquest moviment que vol aglutinar “totes aquelles sensibilitats que actualment no es senten políticament representades a les institucions”.  Els impulsors amb Forné al capdavant exposen que es tracta d' “una plataforma que defuig de colors polítics i poders fàctics que pretenguin condicionar l’acció política comunal. Simplement persones al servei de persones”.

La presentació oficial es farà el pròxim 5 de setembre per tal de poder compartir tots els neguits i sota els preceptes de la participació ciutadana, l’interès general, la sostenibilitat i la defensa del medi ambient, la transparència, la inclusió, la responsabilitat i el sentit comú.

Comentaris (17)

Trending