Gili posa el juny com a límit per posicionar-se sobre Clot d’Emprivat

La proposta que es va fer als propietaris de la zona per tal de guanyar espais públics s’estaria rebent de forma positiva per part dels interessats i el comú veu factible portar-ho endavant

Avinguda Nacions Unides on estava aprcat el bus.
Avinguda Nacions Unides on estava aprcat el bus.

El comú d’Escaldes-Engordany va mantenir, ara fa unes setmanes, una reunió amb els propietaris de les parcel·les del Clot d’Emprivat. La proposta que es va adreçar és concentrar la cessió arran de terra, sense perdre edificabilitat, i aconseguint espais públics i d’esbarjo. Des d’aleshores, la cònsol major, Rosa Gili, assegura que s’han mantingut diverses converses amb els interessats que han estat, almenys al seu parèixer positives. Malgrat això, es té pressa per posicionar-se, i la cònsol ha posat de límit aproximat el mes de juny.

Les converses han estat puntuals, algunes amb la cònsol major, altres amb el departament d’Urbanisme. Això porta a pensar, segons paraules de Gili, “que anem bastant bé de cara a orientar-nos cap a aquesta nova organització dels espais”. El que es busca és augmentar el percentatge de terreny de cessió que es té arran de terra i que s’especifica al POUP. Mitjançant aquesta proposta, pujaria d’un 15% fins a un 50%. Així, s’aconseguiria poder tenir més espais públics i, possiblement, d’esbarjo.

Tot i que es tracta d’un projecte que s’ha de tractar bé i amb calma, ja que tot allò que toqui el POUP s’ha de mirar amb cura, el comú té certa pressa per posicionar-se. El motiu principal, segons indica Gili, és que “aquí hi ha privats que volen fer projectes, això ho sabem, per tant, les coses han d’estar clares”. Per aquesta raó, el veredicte no pot anar, en cap cas, més enllà de l’estiu. De fet, l’ideal seria poder tenir-ho definit durant el mes de juny.


Una imatge actual de la zona del Clot d'Emprivat.

Relacionat

Gili planteja que l’alliberament d’espai al Clot d’Emprivat permeti tenir una mena de “parc central”

Comptar amb el posicionament favorable dels propietaris és cabdal per tal de poder tirar endavant sense problemes aquest projecte. “Després de posicionar-nos s’ha de fer tot un procés, via modificació del pla d’urbanisme, i té tot un recorregut d’exposició pública”, ha explicat Gili. Per tant, tenir el beneplàcit dels afectats ajuda al fet que tot sigui més fluid. Sobretot, si no hi ha al·legacions posteriors, “faria que tot pogués anar més ràpid”.

Comentaris

Trending