La futura escola Montessori guanya punts per comprar l’antic Hotel Casamanya

Els promotors del centre educatiu estan acabant de tancar el suport inversor i aquests són els únics que haurien fet una proposta al quart d’Ordino, que no veu gens clar el projecte de Grifols

Aspecte exterior que tindria l'antic Hotel Casamanya una vegada ja remodelat.
Aspecte exterior que tindria l'antic Hotel Casamanya una vegada ja remodelat. ASSOCIACIÓ MONTESSORI

El quart d’Ordino prepararà un plec de bases per treure en concessió -o fins i tot vendre, segons sigui el cas- l’antic Hotel Casamanya. El que està clar és que hores d’ara l’única proposta que hi ha sobre la taula amb certa solidesa és la del grup que voldria impulsar la posada en marxa d’un centre educatiu amb el mètode Montessori. I aquesta seria la proposta que ha empès el quart a preparar la concessió o venda de l’edifici. Els promotors de l’escola Montessori no serien partidaris d’haver de pagar un lloguer i s’estimarien més comprar l’immoble.

Els responsables del quart han de mantenir encara trobades -n’hi ha una de prevista en breu amb els cònsols- per acabar de perfilar l’actuació a partir d’ara, després de la reunió, intensa, que van mantenir dimarts i on va quedar clar que la proposta d’acollir els investigadors de Grifols no acaba de convèncer. Entre altres coses, perquè hores d’ara només són paraules de Govern i comú però sense cap formalització escrita. Sense res clar.

Una imatge de l'antic Hotel Casamanya.

Relacionat

El ‘projecte Grifols’ per a l’antic Hotel Casamanya no acaba de convèncer el quart d’Ordino

L’únic clar, o l’única informació que haurien rebut els membres del quart després que els seus responsables tinguessin algun element informatiu oficial de les administracions que estan gestionant el projecte de centre de recerca de la farmacèutica, és que els investigadors que s’instal·larien a Ordino ho farien per sis mesos i anirien rotant. L’altre element és que el laboratori de Grifols tindria un nivell de risc de 3 sobre 4, confirmant el que ja s’havia anat avançant i que no hauria fet cap gràcia a molts dels integrants del quart.

Sia com vulgui, el projecte de Grifols, alhora d’usar l’Hotel Casamanya, només és una declaració d’intencions. En canvi, de l’escola Montessori hi hauria un document per escrit tot i que hi hauria parts confidencials que no haurien transcendit. Fonts properes als impulsors del projecte han assegurat que el fet que transcendís la voluntat de tirar endavant aquest centre va tenir un efecte molt positiu: tant corporacions com inversors privats van contactar amb els promotors per avaluar possibles col·laboracions.

Aspecte exterior que tindria l'antic Hotel Casamanya una vegada ja remodelat.

Relacionat

Projecte per convertir l’antic Hotel Casamanya en una escola però sense diners per fer-ho

La dificultat que tenien els impulsors del centre que hauria de seguir el mètode Montessori era la manca de capital. Hores d’ara, i després de múltiples converses, s’estaria molt a prop de tancar el suport inversor necessari. Però serien aquests inversors, segons les fonts, els que preferirien adquirir l’antic Hotel Casamanya que no pas haver d’anar pagant lloguers. Però hi hauria marge per arribar a una entesa i d’aquí que el quart prepari un plec de bases per concessionar o en un últim extrem vendre l’immoble. De fet al seu dia el quart ja va alinear la piscina i la pista de tennis.

En relació amb la tercera de les propostes que el quart tenia sobre la taula, la de Pyrénées per ubicar a les antigues cotxeres de l’hotel una franquícia de l’establiment Carrefour, no hi ha cap avenç significatiu. Hauria estat una conversa, dues a tot estirar i, per ara, no hauria anat més enllà d’això. Però aquesta proposta, almenys en principi, no seria incompatible amb cap de les altres dues.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending