El ‘projecte Grifols’ per a l’antic Hotel Casamanya no acaba de convèncer el quart d’Ordino

Convertir l’edifici en un centre educatiu del mètode Montessori i ubicar un supermercat a les antigues cotxeres de l’establiment són altres propostes que la institució parroquial té sobre la taula

Una imatge de l'antic Hotel Casamanya.
Una imatge de l'antic Hotel Casamanya. Toni Solanelles

El quart d’Ordino es manté infranquejable en relació amb el futur de l’antic Hotel Casamanya. Cert que el principal projecte que tenen damunt la taula, la de lligar l’immoble al desembarcament anunciat de la farmacèutica Grifols a la parròquia, no acaba de convèncer. Però els responsables de la institució, que veuen amb el sobtat interès per l’immoble una forma de treure partit d’un actiu que fa temps que està encallat, miren de mantenir a pany i forrellat la seva decisió per poder-la comunicar de primera mà als cònsols. La trobada amb els mandataris comunals serà en les properes hores.

El quart ordinenc s’ha celebrat aquest vespre. La reunió ha estat d’allò més animada i amb la voluntat de mantenir un sepulcral silenci públic. Això sí, els components de l’arcaica institució local tenien sobre la taula tres propostes a analitzar o sobre les quals pronunciar-se. La de Grifols, la de convertir l’antic hotel en un centre educatiu del mètode Montessori i l’oferta per convertir les antigues cotxeres de l’establiment en un supermercat.

Una imatge de l'antic Hotel Casamanya,

Relacionat

Divisió al quart d’Ordino sobre la hipotètica ‘cessió’ de l’Hotel Casamanya pel projecte Grifols

Aquest darrer, si salva la poca oposició comercial que hi pot haver atès que tampoc no són moltes les botigues que hi ha a la parròquia, no es veuria malament sempre que el peticionari (Pyrénées per ubicar-hi una franquícia Carrefour) s’adigui a les condicions. La petició podria passar per una renda mensual d’uns 8.000 euros més el cost inicial, la inversió, per adequar el local a les necessitats de la firma comercial.

Per al Carrefour s’hauria demanat una renda mensual d’uns 8.000 euros més el cost inicial, la inversió per adequar el local; més dubtes hi ha sobre l’escola Montessori i Grifols

Més dubtes hi ha sobre l’escola Montessori i Grifols. Respecte de la primera, responsables del comú i del quart, segons algunes fonts, ja s’haurien reunit fa un temps amb els impulsors del projecte que, almenys inicialment, no gaudien del suport capitalista necessari. Hores d’ara, els promotors de portar el mètode Montessori a Ordino mantenen silenci després d’escampar la proposta als quatre vents. Segons les fonts propers a aquests promotors consultades, “el projecte continua endavant” i “sense que hi hagi res de tancat, està molt a prop de tancar-se”. Què es vol tancar no està clar. En aquest cas, si fructifiqués, hi podria haver una eventual operació de compra-venda del bé immoble.

Sobre el fet de transformar l’antic hotel en habitatges per als futurs investigadors i tècnics de tota mena de Grifols tampoc no hi hauria unanimitat. Malgrat que les fonts oficials del quart mantenen un sepulcral silenci, ja s’ha dit, la idea almenys a l’inici de la reunió era que no s’acabava de veure bé que sigui el sector públic qui s’hagi de fer càrrec de la reconversió de l’immoble perquè se’n beneficiï, en aquest cas, la multinacional farmacèutica. Consideren que hauria de ser el privat qui faci la inversió necessària si hi té interès.

També és cert, han explicat fonts properes al quart, encara que no integrants del mateix, que hi ha diversos membres del quart que, al seu torn, són propietaris immobiliaris, i que s’estimen més poder llogar els seus habitatges particulars a aquells residents que pugui portar el ‘projecte Grífols’ que no pas ‘acumular’ tot aquest increment poblacional en un únic lloc. En aquest marc, es veuria bé, segons les fonts, establir algun tipus de conveni formal amb el comú. ¿La finalitat? No ha transcendit. De fet, ja hi hauria un conveni però hi ha dubtes sobre la vigència del mateix i s’hauria decidit demanar assessorament jurídic per aclarir aquests conceptes.

Comentaris (3)

Trending