Fins a 2.000 persones als concerts de la Festa Major d’Andorra la Vella

Les actuacions de Love of Lesbian, Carolina Durante i La Casa Azul es faran a l’aparcament del Parc Central, i les entrades es posaran a la venda la setmana vinent

Conxita Marsol i Miquel Canturri a la presentació de la Festa Major
Conxita Marsol i Miquel Canturri a la presentació de la Festa Major

Als concerts principals de la Festa Major d’Andorra la Vella hi podran acudir fins a 2.000 persones. Tot i això, la cònsol major, Conxita Marsol, ha indicat que la venda d’entrades es farà en dues tongades, per si s’hauria de limitar fins a 1.000 espectadors. Els tres concerts principals, Love of Lesbian, Carolina Durante i La Casa Azul, es faran a l’aparcament del Parc Central. Les entrades, que variaran entre 10 i 20 euros, es posaran a la venda a partir de dilluns vinent.

“La ciutadania ha demostrat que es pot fer la festa i que la podem tirar endavant”, ha assegurat Marsol. Els concerts principals, que habitualment es feien a la plaça Guillemó, s’han traslladat a l’aparcament del Parc Central. Aquesta decisió ve arran els bons resultats dels espectacles fets a l’emplaçament amb anterioritat. Una de les mesures que s’ha pres per salvaguardar la seguretat dels assistents, és la de posar un preu per entrar, “ens agrada que la festa sigui popular, però pensem que comprar entrades ajudarà a controlar la gent que acudeix”.

“Ens reservem el dret de demanar certificat de vacunació o proves per accedir-hi als concerts”

En aquests concerts l’accés serà exclusiu per un únic indret i, segons ha explicat Marsol, “si es surt ja no s’hi podrà tornar a entrar”. Aquesta mesura s’ha decidit per evitar que hi hagi consums paral·lels al concert, tot i que a l’interior no hi haurà servei de restauració per mantenir la seguretat. Els concerts començaran a les 20:30 h i acabaran abans de les 22:30 h. Per tant, Marsol ha indicat que la durada dels espectacles no requereix que hi hagi una barra per consumir. Respecte a la petició de certificat de vacunació, o proves TMA o PCR per poder accedir, la cònsol ha assegurat que “ens reservem el dret de demanar-ho, però de moment no serà necessari”.

Marsol ha apuntat que es tracta d’una Festa Major “tradicional” i, en aquest sentit, ha explicat que es manté també un dels concerts que és típic en aquestes dates, el de La Principal de la Bisbal. Aquest esdeveniment es farà a la plaça del Poble, i tindrà un aforament màxim de 500 persones. El preu de l’entrada serà de 5 euros, i es posaran a la venda també dilluns vinent.

D’altra banda, seguint aquesta línia tradicional, també es recuperarà el Ball del Contrapàs, sempre amb les mesures sanitàries corresponents. En aquest cas, podran participar fins a 100 persones, en lloc de les 300 que podria ser habitual. El conseller de Cultura i Turisme, Miquel Canturri, ha indicat que totes aquelles persones fora de l’Esbart que hi vulguin participar s’hauran d’inscriure prèviament i presentar certificat de vacunació, o test d’antígens, o TMA.

En el marc d’aquesta Festa Major, Canturri també ha anunciat que s’inaugurarà una exposició d’imatges del fons de Valentí Claverol. Les fotografies mostren Andorra la Vella en la primera meitat del segle XX, i es podran veure a partir del 7 d’agost al Centre Cultural La Llacuna. Marsol, per la seva part, també ha explicat que es farà un pregó “amb aforament de persones”, que anirà a càrrec de José Maria Costa, president de la Câmara Municipal de Viana do Castelo. Tant la cònsol com el conseller han volgut remarcar que el programa es pot veure modificat en funció de la situació sanitària.

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending