L’evolució del muntanyisme en una mostra retrospectiva sobre la història del Club Pirinenc

L’Espai Caldes d’Escaldes acull fins al 12 de març una exposició sobre els més de cinquanta anys de l’entitat, amb documentació gràfica i material tècnic des de la seva creació

Comentaris

La mostra s'ha inaugurat aquest matí.
La mostra s'ha inaugurat aquest matí. COMÚ D'ESCALDES

Veure l’evolució del muntanyisme i associats en el darrer mig segle d’història. És possible a través d’un mostra retrospectiva sobre el Club Pirinenc d’Andorra a Escaldes. L’Espai Caldes acull fins al 12 de març una exposició que recorre els 50 anys d’història del Club Pirinenc d’Andorra. A través d’una selecció de fotos antigues i actuals i de material tècnic es pot observar l’evolució que han viscut les pràctiques esportives impulsades des de l’entitat.

La mostra està dividida en diferents apartats corresponents a les seccions del club (esquí de fons, raquetes, espeleologia, vies ferrades, escalada, alpinisme, senderisme i esquí de muntanya). Per mitjà del material gràfic i dels objectes exposats es pot constatar la transformació de l’equipament. “Volem ensenyar tot aquest canvi”, ha destacat la presidenta de l’associació, Monia Deville, durant la inauguració.

De la seva banda, el conseller de Vida cultural i Aparcaments del comú d’Escaldes-Engordany, Valentí Closa, que ha recordat que l’Espai Caldes s’ha destinat a visualitzar entitats i persones que han estat pioneres a Andorra, ha posat en relleu la tasca de crear lligams entre la gent i entre aquesta i el país desenvolupada pel Club Pirinenc Andorrà durant més de 50 anys (l’entitat es va fundar el 1970). “L’Espai Caldes ha de servir per reconèixer aquestes entitats”, ha apuntat Closa.

L’associació va ser creada per un grup de nou amics però durant els seus anys d’història ha jugat un paper social molt important. Així doncs, el club ha estat l’espai de trobada de persones de diferents nacionalitats que volien descobrir l’entorn “magnífic” del país a través de la pràctica esportiva, ha remarcat la cap de Cultura del comú d’Escaldes-Engordany, Anna Garcia.

Aquest rol socialitzador encara es manté ara, explica Deville. El club ha anat creixent en membres i ha multiplicat les seves seccions. Avui viu un moment dolç i les propostes que en sorgeixen són nombroses. L’entitat està formada per prop de 1.000 socis, convertint-lo així en el club més gran d’Andorra.

En el marc d’aquesta exposició, el comú d’Escaldes-Engordany organitzarà tallers familiars els dissabtes 12, 19 i 26 febrer i el 5 i 12 de març, de les 16 hores a les 18 hores a l’Espai Caldes. Tenen una durada de 30 minuts i estan adreçats a fer descobrir les diferents disciplines que es practiquen al Club Pirinenc. La mostra es pot visitar de dilluns a dissabte, de les 9.30 a les 13.30 hores i de les 15 a les 19 hores.

Comentaris

Trending