Estupefacció pel risc que corren dues persones per treure la neu d’una teulada al Pas

Els dos treballadors han realitzat la tasca sense cap element de subjecció, malgrat l’evident risc de caure el buit, per a sorpresa de molts testimonis

Les dues persones retirant la neu sense cap element de seguretat.
Les dues persones retirant la neu sense cap element de seguretat.

Que quan cau neu cal retirar-la, està clar. Del terra i, també, per precaució, de les teulades. Ara bé, tan important és el fet de complir amb aquesta obligació com fer-ho seguint les pertinents mesures de seguretat. Per això, la imatge que s’ha pogut veure al Pas de la Casa ha generat estupefacció. Dos treballadors al sostre d’un hotel, sense cap mena de subjecció, s’esforçaven per netejar-lo.

L’escena ha colpit els qui l’han vist, sigui en directe, a la mateixa localitat fronterera, sigui via xarxes socials després que algun internauta l’hagi compartit. Un cop el temporal havia escampat al Pas, s’ha pogut veure com dues persones pujaven a la teulada d’un cèntric establiment hoteler. La intenció, retirar la neu. Treure-la del sostre per evitar que, posteriorment, es pogués desprendre i provocar algun accident als vianants.

Res d’estrany, tot sigui dit. El que, normativa en mà, tocaria. Ara bé, es complia una reglamentació, la de la treta de neu, però no pas una altra tant o més important: la de seguretat. I és que cap dels dos treballadors portava cap element de subjecció en una zona de clar risc de caiguda al buit. L’escena arriba a ser tant inquietant com flagrant és l’incompliment de la Llei de seguretat i salut en el treball.

Comentaris (5)

Trending