L'Espai Rocacorba es converteix en un projecte d'interès nacional

El Govern i el comú de Sant Julià de Lòria assumiran el cost d’aquella part dels treballs que corresponen a la seva competència

EL MINISTRE DE TERRITORI I HABITATGE, VÍCTOR FILLOY I EL CÒNSOL DE SANT JULIÀ, JOSEP MAJORAL AMB EL PROJECTE.
EL MINISTRE DE TERRITORI I HABITATGE, VÍCTOR FILLOY I EL CÒNSOL DE SANT JULIÀ, JOSEP MAJORAL AMB EL PROJECTE. ALTAVEU

El Govern ha declarat pprojecte d’interès nacional la construcció d’una plaça pública elevada sobre part de l’avinguda Rocafort i sobre la part del carrer Verge de Canòlich que toca aquesta avinguda de la part nord de Sant Julià de Lòria. A més, la futura plaça sobrevolarà parcialment sobre el tram més estret del riu Gran Valira ubicat a la zona de les Arades, motiu pel qual s’han declarat d’interès nacional aquests treballs.

El 13 de juliol del 2021 el ministre de Territori i Habitatge i el cònsol major lauredià, Josep Majoral, van signar un conveni de col·laboració per executar es obres de l’espai públic de forma conjunta i coordinada. I és que, la construcció, a la vegada, implicarà uns treballs complementaris de prevenció enfront del risc d’inundació del riu Gran Valira.

D’aquesta manera, es durà tot a terme mitjançant una sola obra. Tenint en compte que el projecte té dues funcionalitats diferenciades, es justifica el projecte conjunt d’una única obra per coordinar-lo integralment per part de les dues administracions públiques. L’elaboració compartida aporta un benefici a l’interès públic general en tant que es crea un nou espai públic per a la ciutadania i a la vegada es redueix el risc natural d’inundabilitat a la zona. Això vol dir que el govern s'ocupa de la part on té competència que és el riu per fer més ampla la seva capacitat hidràulica amb diverses excavacions. 

El ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy i el cònsol de Sant Julià, Josep Majoral observen el plànol del projecte.

Relacionat

El comú de Sant Julià treu a concurs la construcció de l'Espai Rocacorba

Per tant, de forma coordinada entre l’Executiu i el comú es durà a terme una obra que correspon a competències governamentals (prevenció enfront el risc d’inundació) i l’altra a competències comunals (creació d’un espai públic tipus plaça per a gaudi ciutadà). Aquest espai tindrà unes dimensions semblants a les de la plaça de la Germandat i comptarà amb un mirador sobre el riu.

A més, la licitació, contractació i execució de l’obra en un sol expedient administratiu donarà lloc a un estalvi pressupostari i de mitjans personals de les administracions públiques, ja que els dos tipus d’actuacions s’executarien en una sola licitació i contractació, possibilitant costos més baixos per causa d’economia d’escala, i una reducció de les tramitacions administratives. Cadascuna de les dues administracions assumirà el cost d’aquella part dels treballs que corresponen a la seva competència. El nou espai públic se sobreposaria al trànsit de vehicles de l’avinguda Rocafort, que circularan per sota de la plaça.

Filloy i Majoral observen el plànol del projecte.

Relacionat

La construcció de la plaça de Rocacorba converteix tres terrenys en edificables a Sant Julià

L'espai Rocacorba és el projecte estrella d'aquesta legislatura del comú lauredià amb l'objectiu de revitalitzar la part alta del poble, a la zona de les Arades, i evitar, al mateix temps, el risc d'inundabilitat. La corporació finançarà els treballs amb dues aportacions plurianuals de 400.000 o 450.000 euros. Els treballs permetran també que tres terrenys es puguin convertir en edificables. El comú va fer l' adjudicació parcial de la contractació d’un tècnic per a la realització del projecte i direcció d’obra per un import de 29.800 euros.

 

Comentaris

Trending