La construcció de la plaça de Rocacorba converteix tres terrenys en edificables a Sant Julià

El Govern i el comú han signat aquest dimarts el conveni per als treballs del nou espai que acabarà amb els problemes d'inundabilitat a l'avinguda Rocafort

Comentaris

Filloy i Majoral observen el plànol del projecte.
Filloy i Majoral observen el plànol del projecte. BRU NOYA

El Govern i el comú de Sant Julià de Lòria han signat aquest dimarts un conveni per a la construcció d'una plaça a la zona de Rocacorba que inclourà els treballs per evitar el risc d'inundabilitat de l'avinguda Rocafort com ha destacat el cònsol major lauredià, Josep Majoral. Això permet que tres parcel·les puguin ser edificables. Els treballs permetran revitalitzar la part alta del poble i el projecte serà declarat d'interès nacional.

La plaça que anirà de l'avinguda Verge de Canòlich a l'avinguda Rocafort permetrà fer esdeveniments ja que tindrà unes dimensions semblants a les de la plaça de la Germandat. Els vehicles que circulin per l'avinguda Rocafort passaran per sota de la plaça. "Guanyem un espai públic d'uns 700 m2", ha dit Majoral. La plaça tindrà també una funció de petit mirador sobre el riu. "Un espai agradable i que donarà vida a la zona aportant llum i alegria que ho necessita perquè també és Sant Julià".

El ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy creu que "aquest tipus de convenis són molt beneficiosos i ens permet optimitzar molt millor els recursos humans i materials a l'hora d'executar aquesta obra sense duplicar l'estructura. Hi haurà un estalvi per part de les dues corporacions".  El govern s'ocupa de la part on té competència que és el riu per fer més ampla la seva capacitat hidràulica amb diverses excavacions. "Per Sant Julià és essencial disposar d'aquest espai públic a la parròquia en aquesta zona que està una mica deprimida".

El pressupost dels treballs estarà al voltant del 800.000 euros. El comú licita, encarrega les obres i les paga tot i que després passarà la factura al Govern que tornarà els diners a la corporació. El projecte ja està en fase de redacció fins al mes d'agost. Es treurà el concurs públic per la constructora que executarà l'obra i durant el mes de setemvre es començaran els treballs.

EL MINISTRE DE TERRITORI I HABITATGE, VÍCTOR FILLOY I EL CÒNSOL DE SANT JULIÀ, JOSEP MAJORAL AMB EL PROJECTE.

Relacionat

L'Espai Rocacorba es converteix en un projecte d'interès nacional
Un operari a les obres de la plataforma.

Relacionat

Primers treballs per a la construcció de l'Espai Rocacorba a Sant Julià de Lòria

Comentaris

Trending