Primers treballs per a la construcció de l'Espai Rocacorba a Sant Julià de Lòria

L'objectiu és eliminar la inundabilitat de l'avinguda Rocafort, guanyar un espai públic i dinamitzar la part alta de la parròquia en un projecte declarat d'interès nacional

Comentaris

Un operari a les obres de la plataforma.
Un operari a les obres de la plataforma. B.N.

Les obres de l'Espai Rocacorba s'han iniciat amb l'objectiu d'eliminar la inundabilitat de l'avinguda Rocafort, guanyar un espai públic i dinamitzar la part alta de la parròquia de Sant Julià de Lòria. El projecte ha estat declarat d'interès nacional i el promouen, de manera conjunta, el comú i Govern que assumeixen la part que correspon a les seves competències.

El passat mes de desembre, el Govern va declarar projecte d’interès nacional la construcció d’una plaça pública elevada sobre part de l’avinguda Rocafort i sobre la part de l'avinguda Verge de Canòlich que toca aquesta avinguda a la part nord de Sant Julià de Lòria. A més, la futura plaça sobrevolarà parcialment sobre el tram més estret del riu Gran Valira ubicat a la zona de les Arades, motiu pel qual es van declarar els treballs d'interès nacional.

El 13 de juliol del 2021 el ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, i el cònsol major lauredià, Josep Majoral, van signar un conveni de col·laboració per executar es obres de l’espai públic de forma conjunta i coordinada. I és que, la construcció, a la vegada, implicarà uns treballs complementaris de prevenció enfront del risc d’inundació del riu. D’aquesta manera, es durà tot a terme mitjançant una sola obra, que correspon per una part, a competències governamentals (prevenció enfront el risc d’inundació) i l’altra a competències comunals (creació d’un espai públic tipus plaça per a gaudi ciutadà). Aquest espai tindrà unes dimensions semblants a les de la plaça de la Germandat 

Filloy i Majoral observen el plànol del projecte.

Relacionat

La construcció de la plaça de Rocacorba converteix tres terrenys en edificables a Sant Julià

Els treballs s'han iniciat amb la col·locació de tanques a les voreres i amb les primeres perforacions. S'han eliminat també les places d'aparcament que hi havia en sentit sud. El cost de les obres està entre els 800.000 i els 900.000 anuals i el comú finançarà la seva part amb dues aportacions plurianuals.

Comentaris

Trending