Escultures de boira o aigua, murals i façanes de colors, entre les propostes pel projecte Caldes

El comú d’Escaldes-Engordany ha realitzat una presentació en línia per presentar exemples d’iniciatives semblants desenvolupades altres països i escoltar la ciutadania

La presentació en línia del projecte Caldes
La presentació en línia del projecte Caldes

La cònsol major d’Escaldes Engordany, Rosa Gili i l’assessora en projectes estratègics del comú, Montse Martell han presentat de manera telemàtica aquest dimecres un seguit de propostes pel projecte Caldes ficant exemples de projectes artístics desenvolupats a altres països. Entre les idees, destaquen la instal·lació d’escultures de boira o aigua, murals de diferents temàtiques o grafitis participatius, façanes de colors i la celebració de diferents mercats amb productes de proximitat.

Al llarg de la presentació, Martell ha destacat que totes les propostes estan subjectes a l’opinió dels ciutadans i que volen que els residents siguin els que decideixin quines iniciatives són les que s’han de dur a terme a la parròquia amb els seus projectes. “L’objectiu és donar vida a un territori de la perifèria de Vivand com és el barri antic d’Escaldes, complementar l’oferta turística de la qual ja gaudim”, ha afegit.

La cònsol major, Rosa Gili i l'assesora del comú, Montse Martell, aquest matí al comú d'Escaldes

Relacionat

L’Art al Roc s’integrarà al projecte ‘Caldes’ com a un espai que no només acollirà exposicions

Així doncs, l’assessora ha ficat d’exemples la ‘Fontaine d’eau Stravinsky’ de París, la ‘Dubai Mall Ginger and Scotch’ o l’‘Hamburg’s Lady of the Lake Sculpture’ com a models d’obres d’art que podrien integrar-se al nucli antic de la parròquia i també ha obert la porta a realitzar murals com els de Felici Varini, Louise Kendal o Axel Void, entre altres. Una altra proposta seria la instal·lació d’escultures de boira a la placeta del Madriu, l’organització de grafitis participatius per a la ciutadania o imitar les façanes de colors de l’Onyar, a Girona.

D’altra banda, el comú ha explicat que hi haurà mercats amb diferents temàtiques perquè la gent “s’acostumi a anar els caps de setmana per veure que troba”. Exposicions de col·leccionistes, d’art contemporani, de productes fets a casa per petits empresaris o de ferralla, serien algunes de les iniciatives amb més força. La primera fase, en la qual la ciutadania pot presentar les seves propostes, clourà el 18 de desembre.

Comentaris

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.