Escultures de boira o aigua, murals i façanes de colors, entre les propostes pel projecte Caldes

El comú d’Escaldes-Engordany ha realitzat una presentació en línia per presentar exemples d’iniciatives semblants desenvolupades altres països i escoltar la ciutadania

La presentació en línia del projecte Caldes
La presentació en línia del projecte Caldes

La cònsol major d’Escaldes Engordany, Rosa Gili i l’assessora en projectes estratègics del comú, Montse Martell han presentat de manera telemàtica aquest dimecres un seguit de propostes pel projecte Caldes ficant exemples de projectes artístics desenvolupats a altres països. Entre les idees, destaquen la instal·lació d’escultures de boira o aigua, murals de diferents temàtiques o grafitis participatius, façanes de colors i la celebració de diferents mercats amb productes de proximitat.

Al llarg de la presentació, Martell ha destacat que totes les propostes estan subjectes a l’opinió dels ciutadans i que volen que els residents siguin els que decideixin quines iniciatives són les que s’han de dur a terme a la parròquia amb els seus projectes. “L’objectiu és donar vida a un territori de la perifèria de Vivand com és el barri antic d’Escaldes, complementar l’oferta turística de la qual ja gaudim”, ha afegit.

La cònsol major, Rosa Gili i l'assesora del comú, Montse Martell, aquest matí al comú d'Escaldes

Relacionat

L’Art al Roc s’integrarà al projecte ‘Caldes’ com a un espai que no només acollirà exposicions

Així doncs, l’assessora ha ficat d’exemples la ‘Fontaine d’eau Stravinsky’ de París, la ‘Dubai Mall Ginger and Scotch’ o l’‘Hamburg’s Lady of the Lake Sculpture’ com a models d’obres d’art que podrien integrar-se al nucli antic de la parròquia i també ha obert la porta a realitzar murals com els de Felici Varini, Louise Kendal o Axel Void, entre altres. Una altra proposta seria la instal·lació d’escultures de boira a la placeta del Madriu, l’organització de grafitis participatius per a la ciutadania o imitar les façanes de colors de l’Onyar, a Girona.

D’altra banda, el comú ha explicat que hi haurà mercats amb diferents temàtiques perquè la gent “s’acostumi a anar els caps de setmana per veure que troba”. Exposicions de col·leccionistes, d’art contemporani, de productes fets a casa per petits empresaris o de ferralla, serien algunes de les iniciatives amb més força. La primera fase, en la qual la ciutadania pot presentar les seves propostes, clourà el 18 de desembre.

Comentaris

Trending