Les escales de socors de l’edifici de les Fontetes convertides en art

El comú de la Massana presenta l’obra ‘Neó’, de l’artista Tito Farré, seleccionada al seu dia entre cinc propostes presentades

Guillem Forné i Tito Farré baixant per les escales.
Guillem Forné i Tito Farré baixant per les escales. COMÚ DE LA MASSANA

El comú de la Massana ha presentat aquest illuns la segona obra del projecte de pintura mural, iniciat l’any passat amb l’objectiu de crear punts d’interès cultural a la parròquia i, alhora, promocionar la creativitat dels artistes locals. En aquesta ocasió es converteix en art les escales de socors de l’edifici de les Fontetes.

En concret, aquest segon mural és una intervenció pictòrica de Tito Farré, que  va ser la seleccionada d’entre les cinc que van participar al concurs. “Agraïm moltíssim la participació dels cinc artistes. La veritat és que totes les obres eren molt potents i la decisió va ser difícil. Esperem que a la pròxima convocatòria puguem tornar a comptar amb les seves propostes”, afirma el conseller de Cultura, Igualtat i Participació Ciutadana, Guillem Forné.“El nostre objectiu és buscar petits indrets de la parròquia perquè els artistes del país puguin mostrar la seva creativitat. La idea és aconseguir la màxima participació i per això volem anar convocant concursos de forma periòdica”, assegura Forné.

La intenció, i també el requisit del concurs, és que les obres presentades tinguin a veure amb l’emplaçament. Per això Farré ha creat un mural que conté diferents elements de les arts escèniques, ja que es tracta de les escales que pugen al Teatre de les Fontetes. “He representat diferents disciplines de les arts escèniques: la música, la màgia, l’espectacle infantil, les titelles, la dansa, el cant i el teatre. Tot plegat al voltant de la marca de la Massana, que fa de nexe de tots aquests estils”

Amb la tècnica utilitzada, Tito Farré ha volgut evocar a les llums de neó, tant relacionades amb el món de l’espectacle. Aquest és l’element que dona nom al projecte. El conseller comunal, de la seva banda, ha assegurat que ja s’estan buscant noves zones de convivència de la parròquia perquè els artistes locals hi puguin mostrar el seu talent.

Comentaris (2)

Trending