Escaldes rep vuit propostes arquitectòniques per a l’edifici de pisos socials

Des del comú es considera una xifra “satisfactòria” i ara es comença el procés per acabar de seleccionar quin serà el projecte escollit per al futur bloc d’habitatge de lloguer a preu assequible

El terreny on s'ha de construir l'edifici de pisos socials, a l'avinguda del Pessebre.
El terreny on s'ha de construir l'edifici de pisos socials, a l'avinguda del Pessebre.

El comú d’Escaldes-Engordany tindrà varietat de projectes per triar com serà el futur edifici de pisos socials que vol construir a l’avinguda del Pessebre. Fins a vuit propostes s’han rebut, un cop aquest dijous ha finalitzat el termini del concurs convocat en el seu dia. Des de la corporació s’ha volgut expressar la “satisfacció” per la participació que ha obtingut el certamen.

Aquest dijous a la tarda acabava el temps perquè els arquitectes qui així ho volguessin fessin arribar al comú les seves propostes. I, finalment, s’ha constatat que els aclariments que es van donar en la reunió mantinguda el passat dimarts entre la mateixa cònsol major, Rosa Gili, i la degana del col·legi, Zaira Nadal, han estat suficients. Un cop l’entitat va aixecar la petició del boicot, s’ha rebut un nombre de propostes prou elevat.

La parcel·la on es vol construir l'edifici.

Relacionat

Escaldes ‘salva’ el concurs d’idees per pisos socials del boicot demanat pel col·legi d’arquitectes

En total, vuit són les ofertes que s’han presentat. Algunes d’elles estan signades per més d’un arquitecte. Tots tenen la voluntat que el seu sigui el projecte escollit per tirar endavant un projecte que es considera clau: un edifici amb pisos de lloguer a preu assequible en ple centre d’Escaldes. Més concretament, a una parcel·la de l’avinguda del Pessebre actualment ocupada per un aparcament.

La xifra s’ha valorat de forma positiva des de la corporació. “El comú es mostra molt satisfet per la resposta a la crida concursal per aquest projecte”, han assegurat fons properes a l’equip de govern escaldenc.

Ara, arriba el moment d’analitzar les propostes i valorar-les. En les pròximes setmanes s’haurà d’escollir quina és la guanyadora. A partir de llavors, caldrà continuar el procés, amb un segon concurs per trobar l’entitat que estigui interessada en la fórmula elegida pel comú per tirar endavant el projecte: una concessió mitjançant la qual el guanyador de la dita licitació es faci càrrec del cost del projecte a canvi de gestionar els lloguers durant un ampli termini de temps.

Comentaris (2)

Trending