Escaldes ‘salva’ el concurs d’idees per pisos socials del boicot demanat pel col·legi d’arquitectes

Una reunió entre representants de l’entitat i la cònsol Rosa Gili ha permès “aclarir” els dubtes generats pel plec de bases i que havien dut l’entitat a reclamar que cap associat es presentés a la licitació

La parcel·la on es vol construir l'edifici.
La parcel·la on es vol construir l'edifici.

El comú d’Escaldes-Engordany ha apagat el foc que amenaçava d’entorpir el projecte de pisos socials a l’avinguda del Pessebre. Els dubtes que generava el plec de bases havien provocat que el Col·legi d’Arquitectes demanés als seus associats que ningú es presentés al concurs d’idees per definir l’edifici. Totes dues parts han mantingut aquest dimarts una reunió per apropar postures i aclarir la situació i l’entitat ha donat per tancada la polèmica. Dijous, hi haurà vàries propostes sobre la taula comunal.

De fet, tant la corporació com el col·legi posen en relleu la importància del projecte, ja que ha de servir per donar resposta a un problema greu com és la manca d’habitatge. Per això, s’entén que és el més interessant és que es pugui tirar endavant com més aviat millor. La reunió ha servit per desencallar una situació que amenaçava amb frenar la construcció del bloc.

Des del COAA s’ha reconegut que el “malestar” existent s’ha pogut reconduir, especialment un cop el comú ha aclarit que qui guanyi el concurs serà qui s’encarregui de la direcció d’obra del futur edifici

Tot arrenca dels dubtes que havia aixecat el plec de bases entre diferents arquitectes. La presidenta del Col·legi, Zaira Nadal, ha explicat a Altaveu que “hi havia un cert malestar” ja que no es tenia resposta a la carta que s’havia enviat al comú posant en relleu aquests punts. Per això, es va optar per demanar als associats que ningú presentés proposta. És a dir, es va fer la proposta ferma de boicotejar el concurs.

Entre els punts que més grinyolaven hi havia el fet que no quedava clar, almenys pel redactat del plec que el despatx que sortís guanyador del concurs acabés portant la direcció de l’obra posterior. Aquest i altres problemes s’han posat sobre la taula en la reunió amb la mateixa cònsol major, Rosa Gili, i aquesta hauria garantit que l’arquitecte que dissenyi la proposta vencedora serà qui la porti a terme fins al final.

Des del comú s’ha emès un comunicat explicant que “en la reunió, els representants del Col·legi d'Arquitectes han exposat a la cònsol major, Rosa Gili, algunes inquietuds que generava el plec de bases d'aquest concurs” i que “tots els punts han estat aclarits per la corporació”, fet que “ha permès acostar posicions”. Així ho ha reconegut també Nadal, que qualificat la reunió de “positiva”.

El projecte, doncs, podrà mantenir el seu ritme. De fet, dijous finalitza el termini per presentar propostes i no s’allargarà malgrat els fets dels darrers dies. Des del Col·legi s’augura una participació elevada. “Ha aixecat interès per la temàtica i perquè és un projecte maco, a banda de ser un àmbit que la majoria tenim per la mà”, ha apuntat la degana. Per això, entén que hi haurà un nombre elevat -“cinc, sis o set propostes”, vaticina- un cop es tanqui el temps.

Comentaris

Trending