Escaldes pretén compensar amb més transport públic la dilatació de l’aparcament Escaler

La cònsol està convençuda que els majors propietaris de l’illa on hi ha projectat el pàrquing han entès la voluntat del comú de renegociar el conveni que entenen que era molt perillós per les clàusules que incorpora

Recreació de com hauria de quedar l'aparcament Escaler.
Recreació de com hauria de quedar l'aparcament Escaler. COMÚ D'ESCALDES

El comú d’Escaldes pretén compensar amb una millora del transport públic dins de la parròquia i amb el guany d’algunes places d’estacionament en diversos indrets escaldencs la dilatació de l’aparcament Escaler, a la part alta, que ara mateix s’està replantejant. La cònsol major, Rosa Gili, ha insistit que “no hi renunciem” però ha deixat clar que “encara que es fes avui, no estaria fins d’aquí a molts anys”.

La corporació ha aturat el projecte per tornar-lo a analitzar. Hi ha algunes clàusules del conveni signat amb els propietaris de la zona on s’havia de construir que “fan molta por”. Alhora, “nosaltres ho hem de poder explicar a la ciutadania” i no sembla evident que si per qüestions que no depenen estrictament del comú les obres s’allarguessin més del previst, tota la inversió pública acabés en mans privades en virtut d’unes condicions establertes en l’acord que ara es vol revisar.

Gili considera que els propietaris majoritaris de la zona que havia d’acollir l’aparcament Escaler han entès la situació. Entre les dificultats que aparentment pot generar la Covid més les moltes obres que hi ha en marxa a Escaldes, no seria descabellat pensar que els eventuals treballs de l’aparcament es dilatessin més del volgut i d’aplicar-se les clàusules contingudes en el conveni el comú hi perdés molt. Escriure-ho com es va escriure el conveni, entén Gili, és molt perillós per a la corporació.

“Pensem que ho hem de treballar millor”, afirma la mandatària escaldenca que, alhora, admet que hi ha algunes propostes sobre la taula, que no ha detallat, que permetrien guanyar algunes places de pàrquing més respecte de les que hi ha ara, és clar que mai s’arribaria, ni de bon tros, a les projectades a l’Escaler. Però el gran cavall de batalla és poder establir una xarxa de transport públic dins de la parròquia que permeti anar a la part alta a aquelles persones que ho vulguin i que estacionin allà on hi hagi espai per aparcar. L’altra qüestió és generar activitat perquè la part alta de la parròquia sigui prou atractiva perquè els ciutadans s’hi vulguin arribar.

Etiquetes

Comentaris

Trending