Escaldes s’obre a promoure un edifici a l’espai de l’antic escorxador si el Govern no ho veu viable

El cònsol menor recorda que el comú no disposa de tants terrenys com insinua l’executiu i menys encara en una zona més o menys cèntrica

Zona de l'antic escorxador (edifici ocre de l'esquerra) amb el pont dels Escalls al fons.
Zona de l'antic escorxador (edifici ocre de l'esquerra) amb el pont dels Escalls al fons. G. P.

El comú d’Escaldes, vistes les dificultats que hi veu el Govern, no descarta actuar pel seu compte i promoure un edifici d’habitatges de lloguer a preus assequibles a l’espai de l’antic escorxador. Així ho ha dit el cònsol menor de la parròquia, Joaquim Dolsa, en resposta a les manifestacions del ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, que ha assegurat que s’ha descartat l’oferiment per ser tècnicament inviable l’indret proposat.

Dolsa ha obert la porta a una actuació unilateral del comú. Almenys, d’entrada, a estudiar la viabilitat d’una edificació. En tot cas, el mandatari escaldenc ha explicat que si “allí s’hi va bastir un edifici fa cinquanta anys, ara, amb la tecnologia actual, hauríem de ser capaços de tornar-ho a fer. No veig què ho impedeix”. Menys encara quan al costat mateix hi ha un immoble construït amb posterioritat, ha remarcat Dolsa, que ha dit que “mirarem des del comú” a veure si s’hi pot fer quelcom.

L'edifici de l'antic escorxador, aquesta tarda, en primer terme.

Relacionat

Govern considera que l’antic escorxador a Escaldes no és apte per edificar-hi

En tot cas, sobre el posicionament del Govern i el fet de refusar l’oferiment per les raons al·legades, el cònsol ha explicat que “cadascú en tregui les seves conclusions” i ha recordat que el comú d’Escaldes no té tants terrenys com sembla voler indicar l’executiu. “Que ens digui quin terreny tenim i en podem parlar”, ha demanat Dolsa, que ha explicat que al centre de la parròquia, com per exemple al Clot d’Emprivat, la immensa majoria de parcel·les són de titularitat privada i no creu que els particulars tinguin intenció de fer-hi edificis d’habitatges per llogar a preus assequibles.

Comentaris

Trending