L’estalvi energètic porta els comuns a una reducció de l’enllumenat de Nadal

Escaldes-Engordany, la Massana, Sant Julià de Lòria i Andorra la Vella se sumen a la parròquia de Canillo que ja ho va anunciar el passat mes de setembre

L'enllumenat de Nadal a l'avingunda Carlemany.
L'enllumenat de Nadal a l'avingunda Carlemany.

L'estalvi energètic ha portat els comuns a fer reduccions notables en l'enllumenat de Nadal, a banda d'altres mesures com és el cas de Sant Julià de Lòria on la corporació ha decidit reduir la il·luminació dels carrers en un 50% a partir de mitjanit.

A la parròquia laurediana l'enllumenat nadalenc es reduirà en un 30%. A Andorra la Vella la il·luminació per a les festes es limitarà als eixos comercials i les mesures s'anunciaran aviat. La limitació a les zones comercials és la mesura aprovada en el cas d'Escaldes-Engordany. Aquesta és una de les primeres mesures que ha anunciat, a través de les xarxes socials, la corporació escaldenca per fer front a la crisi energètica.

En aquest sentit, el comú ha reiterat que “està treballant des del primer dia amb FEDA per reduir el consum d'energia dels edificis públics” amb la voluntat de seguir les directrius de l’executiu que “demana rebaixar un 15% el consum elèctric”. La cònsol major escaldenca, Rosa Gili, ha explicat que en aquesta zona es on es col·loca l'enllumenat més nou i més eficient, ja que en d'altres zones es posava el més antic. Considera que la decisió està justificada. No ha pogut quantificar, però, quin estalvi comportarà aquesta mesura ni tampoc els horaris d'encesa.

La Massana, per la seva part, ha anunciat també que hi haurà reduccions tot i que s'han d'acabar de decidir. Aquestes mesures s’uneixen a la de Canillo, anunciades el passat mes de setembre, on reduïa el pressupost per les llums de Nadal, passant dels 120.000 euros l’any 2021 a 85.000 euros al present.

 

 

 

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending