Escaldes instal·larà multijocs i parkour als parcs del Prat del Roure i Sant Jaume

Durant els pròxims dies es preveu instal·lar les diferents infraestructures als dos espais, i aniran destinades des dels vuit fins als 18 anys

Un dels parcs infantils d'Escaldes que es millorarà.
Un dels parcs infantils d'Escaldes que es millorarà.

Els parcs del Prat del Roure i Sant Jaume tindran en breu nous jocs adreçats a infants i joves. Des del comú es preveu instal·lar multijocs de cordes tridimensionals per a edats compreses entre els 8 i 14 anys. D’altra banda, també zones tipus parkour, que s’endreçarà per a joves de 12 a 18 anys.

En el primer cas, es preveu instal·lar dos multijocs al parc infantil ubicat entre el carrer dels Veedors i el passatge Arnaldeta de Caboet, i entre aquesta mateixa via i el carrer de les Nacions Unides. A més, s’actuarà al Turó de les Arts, ubicat just al costat del parc d’skate del Prat del Roure. En aquest punt, es mantindran els tobogans existents, però els espais buits s’aprofitaran per instal·lar-hi multillocs de cordes tridimensionals i altres jocs adaptats al pendent de la zona. Per això, caldrà eliminar l’herba actual i col·locar-hi un paviment de cautxú. Aquest joc també estarà endreçat a infants d’entre 8 i 14 anys.

Per altra banda, s’actuarà al parc de Sant Jaume. En aquest indret es projecte instal·lar un multillocs tipus parkour a la zona que delimita amb les pistes de futbol i bàsquet per a joves de 12 a 18 anys. Els jocs existents es retiraran i el personal del comú els reciclarà.

Des del comú expliquen que el seu objectiu és que el multijoc que s’instal·larà tingui una funcionalitat lúdica i psicomotora òptima que ofereixi als usuaris una experiència diversa i enriquidora amb activitats destinades al joc col·lectiu i cooperatiu. La intenció és que puguin acollir un gran nombre d’usuaris de forma simultània i que abastin un ampli rang d’edats, incloent-hi els adolescents. La millora dels parcs infantils era una demanda del Consell d’infants i té per objecti enriquir l’oferta amb jocs que no existien. Les noves estructures s’ubicaran en punts que fins ara estaven desaprofitats.

Paral·lelament, el comú ha dut a terme un inventari de totes les estructures de jocs dels parcs infantils de la parròquia i de l’estat en què es troben. El mateix s’ha fet amb l’estat del paviment, la jardineria, la il·luminació, els bancs, papereres i les fonts. A més s’ha analitzat si els espais compleixen amb els criteris de seguretat tant pel que fa les tanques per evitar que els infants arribin a les zones on circulen vehicles com per respondre al vandalisme i si cal posar-hi tendals. Fins ara, s’ha canviat dos tobogans al Prat del Roure, s’ha instal·lat un gronxador-niu en una estructura que no n’hi havia i s’ha pintat bancs i pèrgoles. També s’han millorat els sorrals i es repararà paviments. En el cas del parc de Sant Jaume, en breu s’il·luminaran els dos parcs infantils com a mesura de seguretat i benestar.

Etiquetes

Comentaris

Trending