Escaldes-Engordany destinarà 200.000 euros a restaurar i embellir el passeig del riu

El comú també instal·larà una trentena d’opis, però avancen que no tots s’ubicaran a Vivand

Escaldes-Engordany ha celebrat aquest dimarts la darrera sessió de comú de l'any.
Escaldes-Engordany ha celebrat aquest dimarts la darrera sessió de comú de l'any. Altaveu

El comú d’Escaldes-Engordany ha aprovat aquest divendres durant el consell de comú destinar 200.000 euros a la renovació i embelliment de diversos trams del passeig del riu. En aquest sentit, la cònsol major de la parròquia, Rosa Gili ha defensat que fa molts anys que no es realitza cap actuació d’aquestes característiques al voltant del carrer Copríncep de Gaulle, el carrer Constitució i l’avinguda de les Escoles i que, per aquest motiu, els vials resten molt deteriorats.

En aquest sentit, quan l’actual equip comunal va començar la legislatura es van trobar amb un projecte de l’anterior mandat “molt interessant, però que necessitava una inversió d’entre 3 i 4 milions d’euros”. Així doncs, van considerar que havien de prioritzar altres accions i dur a terme una iniciativa menys ambiciosa. La proposta d’aquesta tarda s’ha celebrat per la minoria del comú, argumentant que és un projecte “necessari i que la parròquia es mereix”.

Respecte al projecte inicial de l’anterior legislatura, el qual consistia a “obrir el riu” a través d’una remodelació del passeig que contemplava algunes plataformes que travessaven el Valira, el conseller de la minoria Miquel Aleix Areny ha subratllat que seria molt innovador i que esperen que, després del període de crisi que hi ha actualment, es pugui materialitzar.

D’altra banda, l’equip comunal també ha adjudicat la instal·lació d’una trentena d’opis que se sumaran als 32 que ja resten distribuïts per la parròquia. En aquest cas, la consellera de Demòcrates + Independents, Núria Barquín ha retret a la majoria que l’antic comú va apostar per “espais nets” i que aquesta acció suposarà un increment de “barreres arquitectòniques” a l’eix comercial. No obstant això, el cònsol menor, Joaquim Dolsa ha defensat que no s’ubicaran tots a Vivand i que s’ha aconseguit que l’empresa ofereixi un servei de manteniment del qual mancaven, entre altres coses.

Comentaris (1)

Trending