Escaldes convoca un concurs per al reconeixement de terreny de la parcel·la dels pisos socials

Aquests habitatges es construiran mitjançant cessió, i actualment el comú té oberta també la presentació per a la redacció del projecte i la direcció d’obra, i haurà de ser en base a l’estudi geològic i geotècnic que realitzi la corporació

Parcel·la a l'avinguda del Pessebre on s'ubicaran els pisos socials.
Parcel·la a l'avinguda del Pessebre on s'ubicaran els pisos socials.

El comú d’Escaldes-Engordany està decidit a portar endavant els pisos socials a l’avinguda del Pessebre. Per aquest motiu, després de la convocatòria fa uns dies del concurs per a la redacció del projecte i la direcció d’obra, per la qual s’atorgarà un premi en metàl·lic, ara també ha obert termini per al reconeixement de la parcel·la i l’estudi geològic i geotècnic. Tot i que la construcció es farà mitjançant cessió, el projecte s’haurà de redactar mitjançant els estudis que fa la corporació.

Els pisos socials a Escaldes-Engordany es faran mitjançant cessió, fent-se càrrec un privat, però sempre sota les condicions del comú. Així és també amb els estudis geològics i geotècnics que, com és habitual en els projectes constructius, aniran a càrrec de la corporació. De fet, segons s’indica al plec de bases del concurs de redacció del projecte “l’adjudicatari haurà de realitzar el projecte executiu en base a l’estudi geològic i geotècnic contractat pel comú”.

Per portar a terme aquests treballs, el comú recomana al plec de bases visitar abans la parcel·la, “per tal de poder ofertar correctament”, així com per a la instal·lació i desplaçament d’equips. En aquest sentit, s’alerta als interessats que “no podrà al·legar amb posterioritat a la seva oferta desconeixement de les circumstàncies pròpies d’aquesta obra”. A la zona es preveu que es facin “quatre sondeigs verticals, a rotació amb extracció continua de testimoni a investigar, amb profunditats de perforació de 15 metres”.

Rosa Gili i Magda Mata presentant el concurs d'idees per als pisos socials.

Relacionat

Escaldes convoca un concurs d’idees per als pisos socials amb gairebé 15.000 euros en premis

Arran d’aquest estudi, els equips o els arquitectes interessats hauran de fer la redacció del projecte. La parcel·la on s’ubicaran els pisos té una superfície de 791 metres quadrats, i s’han de deixar dos a cada banda amb els edificis que confronten. Així mateix, com ja es va exposar a la presentació del concurs, el comú ha demanat un mínim d’especificitats que ha de tenir l’habitatge. Entre elles, destaquen de dos a quatre habitatges d’ús compartit de més de 80 metres quadrats. Al plec de bases, a més, s’inclou que aquests s’haurien de poder llogar per habitacions i que, per tant, han de tenir banys complets i accés amb clau. A banda, una cuina, saló o menjador que seran compartits.

Els interessats a redactar el projecte podran presentar-se al concurs fins al 31 de març. Els que ho vulguin fer per als estudis geològics, fins al dia 11. Com ja s’havia anunciat, el guanyador del concurs de redacció tindrà una compensació econòmica de 8.000 euros, però això no li assegura que sigui el seu projecte el que es porti endavant. En cas de ser-ho, aquesta quantia es descomptarà dels honoraris finals.

Annex num. 1 Emplaçament page 0001
Emplaçament per a la construcció dels pisos socials

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending