Escaldes convoca un concurs d’idees per als pisos socials amb gairebé 15.000 euros en premis

El comú espera comptar amb una cinquantena d’habitatges amb diverses característiques, a més de dues plantes d’aparcament per suplir la manca que hi ha a l’avinguda del Pessebre

Rosa Gili i Magda Mata presentant el concurs d'idees per als pisos socials.
Rosa Gili i Magda Mata presentant el concurs d'idees per als pisos socials.

Escaldes- Engordany comença a donar les primeres passes per tenir un edifici que compti amb pisos socials a la parròquia. La primera és la convocatòria d’un concurs d’idees, perquè les empreses interessades puguin presentar els seus projectes. S’atorgaran tres premis, que sumen un total de gairebé 15.000 euros, 8.000 per al guanyador. Tot i això, des d’urbanisme s’ha fet un primer esbós que inclou dues plantes d’aparcament i una cinquantena d’habitatges amb diverses característiques.

El concurs d’idees s’ha plantejat amb una remuneració econòmica per als guanyadors “perquè el màxim de professionals s’animin a participar”, ha apuntat la cònsol major, Rosa Gili. Els interessats en participar al concurs d’idees podran presentar els seus projectes fins al 31 de març, i els premis es repartiran en 8.000 euros, 4.000 i 2.000 euros. “Busquem un grup d’arquitectes que faci el projecte, i aquesta és una bona manera de cridar la seva atenció”, ha apuntat Gili.

Des del comú s’ha detectat una gran demanda i un gran interès per ambdues parts. D’una banda, des del departament de Social han rebut moltes trucades de persones interessades en accedir a aquests habitatges, “és una preocupació molt present en la ciutadania i molta gent està invertint gran part dels seus ingressos”, ha explicat Magda Mata. Per tant, des de la corporació, arribat el moment, treballaran per establir uns criteris per escollir la gent que es pugui encabir a l’edifici. Abans d’això, s’ha de tenir clar el projecte i l’empresa que el portarà a terme.

En aquest sentit, Gili ha assegurat que es tracta d’un bon moment, que s’ha estudiat com està el mercat i que és ideal perquè “es vulgui invertir en un projecte com aquest”. Aquest és un dels motius pels quals l’edifici es construirà d’acord a una concessió del terreny comunal situat a l’avinguda del Pessebre, i no serà la corporació qui es farà càrrec. “El comú té una capacitat d’inversió, i té molts projectes entre mans, i pensem que és una oferta bona perquè algú pugui fer negoci i fer una obra social”, ha explicat Gili. “El que fem és un pas endavant per garantir l’accés a un habitatge digne a les persones de la parròquia”, ha apuntat Mata. Per això es posa a disposició d’una empresa “un terreny del comú, que no en tenim molts i és un bé molt valuós per nosaltres”, ha reafirmat Gili.

La part més “innovadora” del projecte que planteja la corporació és un espai de ‘co-living’, amb habitatges d’ús compartir de més de 80 metres quadrats i que tingui espais destinats per a ús comunitari

Tot i que la composició de l’edifici dependrà del projecte dels arquitectes, el comú ha fet un primer esbós de què es pretén que s’inclogui. Mata ha explicat que es volen quatre estudis de 45 metres quadrats, 16 pisos de 65 metres amb dues habitacions, entre vuit i deu de 80 metres quadrats amb tres habitacions, i vuit per a la gent gran, de 60 metres. La part més “innovadora” del projecte que planteja la corporació és un espai de ‘co-living’, amb habitatges d’ús compartir de més de 80 metres quadrats i que tingui espais destinats per a ús comunitari. “L’habitació hauria de tenir el seu propi bany, garantint la intimitat de l’inquilí”, ha afirmat Mata, “es podria destinar per a gent gran que no volen viure sols, gent gran i joves que es complementin, o altres combinacions”.

El termini per tenir un projecte materialitzat és al voltant de l’estiu, “sabem que hi ha empreses interessades i creiem que podem tenir-ho tancat”. Després, seguirà l’inici i el gruix de la construcció, que pot portar entre un any i un any i mig. Per tant, és un projecte a mitjà termini que portarà cert temps, i que podria no estar enllestit abans del 2024.

Comentaris

Trending