Escaldes comptarà amb una coordinadora per enfortir els lligams amb els comerciants

La reunió de poble ha servit per fer un repàs per les accions que el comú ha realitzat els darrers quatre anys i marcar l’objectiu d’establir intercanvis bilaterals amb el sector

Gili durant la reunió de poble dirigida al comerç
Gili durant la reunió de poble dirigida al comerç

La sala d’actes del comú d’Escaldes-Engordany ha aplegat aquest matí un petit nombre de comerciants que han acudit per a la reunió de poble que s’ha celebrat al voltant d’aquest sector. Durant la presentació, la cònsol major, Rosa Gili, ha fet un repàs de les actuacions que s’han fet durant els darrers quatre anys de mandat, no necessàriament vinculades amb el comerç. A més, s’ha presentat la figura d’una nova coordinadora amb l’objectiu d’enfortir els lligams entre les dues parts i d’establir intercanvis bilaterals.

Durant la reunió de poble d’aquest dijous no s’ha parlat concretament de comerç, més enllà de les preguntes que han fet els assistents. Gili ha aprofitat l’ocasió, més bé, per fer un repàs de la darrera legislatura i de les diferents accions que s’han fet per potenciar Escaldes i per aconseguir una parròquia que sigui atractiva. Aquesta seria la connexió entre la presentació i el comerç, que hauria d’haver sigut més concretament el fil conductor. Així, Gili ha remarcat inversions i propostes al voltant de l’habitatge, dels aparcaments, del turisme, de potenciar la zona alta, les actuacions sobre el patrimoni... També, però, s’ha assenyalat l’estudi que s’ha realitzat conjuntament amb la Cambra de Comerç i del qual ja es tenen els resultats.

En aquest sentit, Gili ha indicat, més de passada que no pas entrant en profunditat, que algunes de les conclusions fan referència als aparcaments. Concretament, al fet que calen places per poder ser un atractiu turístic i pels veïns, “per això hem fet diferents accions”. Així mateix, les apreciacions de la Cambra també s’han dirigit cap a una millora de rètols, d’il·luminacions i d’observacions  de com ha de ser la parròquia. En definitiva, això ha reafirmat l’objectiu que ha assegurat que té la corporació de crear sinergies i comunicació entre la població i el teixit econòmic amb el comú.

Per donar-li un impuls a aquesta intenció s’ha creat la figura d’una nova coordinadora. Gili ha indicat que servirà per “enfortir aquests lligams que des del primer dia de mandat hem treballat”. Així, es vol establir una mena d’intercanvis bilaterals mitjançant accions i, també, escoltant les veus del sector i refermar la feina que s’ha fet per donar impuls a la parròquia. A futur, la cònsol ha assegurat que “hi ha moltíssimes coses que volem fer, i ens volem enriquir amb les aportacions del teixit, que és qui està al peu del canó”.

Més centrat i específicament pel que fa al comerç, Gili ha defensat que els darrers quatre anys s’han tingut moltes obertures comercials. “Queda clar que Escaldes és una parròquia atractiva en aquest sentit, som una de les parròquies centrals i té tot el sentit”, ha explicat, “el que passa és que som ambiciosos i volem que sigui encara millor”. Això ha xocat, en certa manera, amb una de les aportacions del públic, on s’ha assenyalat que els comerços de les zones adjacents a l’avinguda Carlemany es troben en una situació complicada. “Han tancat molts i molts dels qui no, estan a res de fer-ho”, s’ha assegurat des del públic.

Comentaris (3)

Trending