Escaldes aportarà “al voltant d’un milió d’euros” al fons Covid del Govern

L’acord amb l’executiu assegura que aquests diners es destinaran al pagament dels ERTOs i a les ajudes per als autònoms

Els cònsols escaldencs, Joaquim Dolsa i Rosa Gili.
Els cònsols escaldencs, Joaquim Dolsa i Rosa Gili.

Al voltant d’un milió d’euros. Aquesta serà l’aportació que el comú d’Escaldes-Engordany faci al fons solidari impulsat pel Govern. Els diners sortiran de la partida específica, de 2,5 milions, que la corporació escaldenca ha destinat per fer front a les conseqüències de la crisi del coronavirus. L’acord s’ha pogut tancar després de dues trobades bilaterals entre executiu i majoria comunal i gràcies al fet d’assegurar-se que l’aportació es destinarà al pagament dels ERTOs i de les ajudes pels autònoms.

“Sempre vam dir que es podia parlar. Ens hem reunit amb Govern i els hi hem demanat informació”, ha explicat a Altaveu la cònsol major, Rosa Gili. En aquest sentit, una de les claus era que “ens expliquessin on anirien aquests diners”, tot recordant que “no podien ser una obligació perquè la llei no ho contempla”. Tocava, doncs, “que sortissin de la base d’un consens”.

Els diners sortiran de la partida específica de 2,5 milions que la majoria socialdemòcrata preveu per pal·liar els efectes de la crisi sanitària

I aquest, finalment, ja hi és. El pacte és un fet després que es garanteixi que els fons aportats des d’Escaldes “aniran als ERTOs i als autònoms”. Així, es formalitzarà una transferència al voltant del milió d’euros. “Sempre hem dit que volem ajudar els ciutadans i que el país tiri endavant”, ha manifestat la mandatària escaldenca.

Gili ha avançat que els diners que s’enviaran a Govern sortiran de la partida específica per fer front a l’impacte del coronavirus que la majoria socialdemòcrata introduirà en el pressupost: 2,5 milions d’euros en total. El comú ja està treballant per distribuir el destí de la resta del pressupost específic.

Així, per una banda, la mandatària escaldenca recorda que per poder garantir que els campus i les activitats d’estiu per a infants compleixin les ràtios permesos per les mesures sanitàries caldrà incrementar el personal de suport. De retruc, remarca, també s’estaran oferint més llocs de feina per membres de famílies amb problemes.

A banda, es vol impulsar ajudes específiques per aquests nuclis, exoneracions per als negocis i mesures de suport al comerç i al teixit econòmic de la parròquia. “És essencial que Escaldes doni oxigen a les empreses de la parròquia perquè no tanquin i continuïn funcionant. Tot això és una roda. Si aquests negocis funcionen, les famílies treballen i consumeixen”, ha apuntat la cònsol major.

Comentaris

Trending