Encamp també s’apunta al bus a demanda

El comú impulsarà una prova pilot del servei entre mitjans de febrer i finals del 2022 amb l’objectiu de millorar la connexió entre nuclis apartats del centre com Vila, les Bons o els Cortals, entre altres

La carretera dels Cortals, a Encamp
La carretera dels Cortals, a Encamp

El comú d’Encamp vol impulsar una prova pilot per crear un servei de bus a demanda, similar als que ja existeixen a altres parròquies com ara Escaldes o Canillo. L’objectiu és millorar la mobilitat entre les zones més apartades del centre del poble, com ara Vila o els Cortals. El sistema funcionaria tant en dies laborables com festius i la prova es faria entre el 14 de febrer i finals del 2022.

Des de la corporació s’ha engegat el procés que ha de permetre iniciar el nou servei de transport públic d’aquí a unes setmanes. La previsió és que a mitjans de febrer es pugui posar en marxa amb vuit hores de disponibilitat en dies laborables (de 7.30 a 9.30, de les 13.00 a les 15.00 i de les 17.00 a les 21.00) i altres vuit els festius (de 10.00 a 13.00 i de 16.00 a 21.00).

La idea és que el bus a demanda pugui unir el centre de la vila amb els nuclis més allunyats: Vila, les Bons, la carretera dels Cortals fins a les Pardines i la Bartra i Valira Nova. Es faria amb vehicles petits, tot i que encara està per definir exactament quins. Hi ha dues opcions: busos amb capacitat per 14 passatgers o per a 7. La decisió es prendrà un cop s’analitzin les ofertes rebudes, que es poden presentar fins al 20 de gener.

La prova pilot serà llarga. Un cop s’engegui el 14 de febrer s’allargarà fins al 31 de desembre. És a dir, 321 dies. Els usuaris podran fer la petició del vehicle via l’aplicació de FEDA Solucions Mou_T_B. Podran pagar la tarifa pel trajecte a través del mateix programa però també al conductor. Es preveu la creació d’abonaments que es podran comprar a les dependències comunals i al mateix vehicle.

Des del comú, la cònsol major, Laura Mas, ha explicat que amb el projecte “sumem una nova iniciativa de sostenibilitat, en aquest cas en l'àmbit de la mobilitat” i a més a més “donem resposta a les necessitats de persones grans o joves que no tenen la possibilitat d'utilitzar el vehicle privat”. En aquest sentit, ha recordat que en el passat consell d’infants “ens vàrem comprometre a estudiar la proposta per incorporar un nou transport públic a la parròquia i per això és treu a concurs aquesta prova pilot per al 2022”. A la vegada, ha afegit que “esperem que moltes persones l'utilitzin i pugui consolidar-se”.

Comentaris (2)

Trending