Encamp confia a poder recuperar el Carnaval amb una relativa normalitat

El comú ha iniciat el procés per contractar les empreses que es facin càrrec de les activitats de la tradicional celebració, incloent-hi festes nocturnes a la sala d’actes del Complex esportiu

L'operació del Carnestoltes és un dels actes que es vol recuperar.
L'operació del Carnestoltes és un dels actes que es vol recuperar. COMU D'ENCAMP

Encamp confia a poder recuperar bona part dels tradicionals actes de Carnaval, que el passat hivern van quedar suspesos gairebé en la seva totalitat per culpa de la pandèmia. El comú ha obert el concurs que ha de permetre contractar les activitats per a les festes, tant al poble central com al Pas de la Casa. Es preveuen, entra altres, balls de tarda per padrins, espectacles musicals a la sala d’actes al Complex o l’habitual operació del Rei Carnestoltes.

L’evolució sanitària, evidentment, marcarà el que finalment es pugui fer o no, però la voluntat del comú és poder recuperar la festa, històricament multitudinària sobretot a Encamp. Ara fa uns mesos, la pandèmia va forçar a la suspensió de la majoria d’actes, però sí que es van poder fer dues representacions del Ball de l’Ossa, una per part de l’Esbart Sant Romà i una altra, salvada sobre la botzina, per la comissió de festes. Enguany, es confia, malgrat les darreres dades sanitàries, que serà possible recuperar més actes.

Per això, s’ha convocat el pertinent concurs que ha de servir per encarregar les activitats que es volen incloure al programa, sigui a Encamp sigui al Pas de la Casa. En el primer cas, les celebracions contractades pel comú anirien entre el 26 de febrer i l’1 de març. Inclourien també festes nocturnes al Complex, com ara una sessió de disc joqueis, una “festa cronològica dels anys 80, 90, 2000, 2010” o la contractació d’un humorista que col·labori en la representació de l’operació del Rei Carnestoltes. A banda, també es preveuen activitats diürnes per a la canalla i els padrins.

Pel que fa al Pas de la Casa, el comú demana ofertes per realitzar la tradicional penjada del Carnestoltes el dia 25 de febrer i més activitats entre el 4 i el 6 de març. Entre elles un saló infantil al centre esportiu o projeccions de cinema.

La Covid, però, es té present. Per això, es té clar que, segons quina sigui l’evolució epidemiològica, la festa s’haurà de retallar o, fins i tot, suspendre. Per això, ja es contempla que “en cas que, degut a la situació d'emergència sanitària provocada per la pandèmia del Sars Cov-2, algun dels espectacles i/o activitats no es puguin dur a terme en la data prevista i tampoc existeixi la possibilitat de prestar-se en una altra data, les empreses adjudicatàries tenen la possibilitat de contractar i presentar una pòlissa d’assegurança per cobrir la cancel·lació dels espectacles”.

Comentaris

Trending