“El cònsol és un paperina”: insult o menyspreu?

Dolsa aclareix que “no vaig insultar en cap moment ni als cònsols ni a la corporació” i que l’únic que hi va haver va ser un “incident” per telèfon amb Mortés

Enric Dolsa després de la sessió de consell d'aquest dijous.
Enric Dolsa després de la sessió de consell d'aquest dijous. Toni Solanelles

L’expressió ‘ser un paperina’ és un insult o un menyspreu? El conseller de X’Ordino a la minoria comunal ordinenca Enric Dolsa ho té clar: un menyspreu. Aquest dijous ha aprofitat la compareixença pública posterior a la sessió del consell de comú per deixar clar que “no vaig insultar en cap moment ni als cònsols ni a la corporació”. Dolsa s’ha referit a la reprimenda feta en una constància en acta de la majoria demòcrata-liberal feta la setmana passada en què se’l considerava un mal educat.

El conseller de la minoria ha lamentat que els mitjans de comunicació, gairebé tots sense excepció, li haguessin tocat el crostó pel seu comportament. I ha explicat que atès l’explicat pel cònsol major, Josep Àngel Mortés, era evident que els periodistes van escriure el que era. El que no va ser, ha assegurat Dolsa, és la mala educació que se li va atribuir perquè, manté, no va insultar ningú. Tot plegat, la reprimenda de la majoria, venia d’un “incident” que Dolsa hauria tingut exclusivament amb Mortés.

Sessió de consell de comú d'aquest dijous a Ordino.

Relacionat

La majoria d'Ordino qualifica Dolsa de maleducat i de faltar al respecte

En el marc d’una conversa telefònica, el conseller hauria dit al cònsol que “això passa a Ordino perquè tenim un cònsol que és un paperina”. Automàticament Mortés hauria “engegat a la merda”, literalment segons Dolsa, al conseller, i es va acabar la conversa. La següent acció va ser posar de manifest en una sessió de consell la suposada mala educació del líder de X’Ordino. Dolsa ha explicat que ja va demanar excuses públiques durant la sessió i ha advertit que “dir ‘ser un paperina’ no és un insult, és un menyspreu, perquè veieu la manipulació que fa aquest senyor” atès que mai va tenir cap enganxada “ni amb la senyora cònsol ni amb cap altre membre de la corporació”. Mortés, preguntat per la qüestió, ha afirmat que “no vull entrar més en aquesta polèmica” i que ja es va fer constar el que calia. I que a partir d’ara s’aplicaran estrictament les ordinacions i s’estudiarà rebaixar el salari a qui no acudeixi a les comissions.

Etiquetes

Comentaris

Trending