La majoria d'Ordino qualifica Dolsa de maleducat i de faltar al respecte

Josep Àngel Mortés diu, durant la sessió de consell que no toleraran cap altre acte d'aquest tipus i el conseller ha demanat excuses i diu que el seu comportament sempre ha estat més exemplar que el del cònsol

Comentaris

Sessió de consell de comú d'aquest dijous a Ordino.
Sessió de consell de comú d'aquest dijous a Ordino. BRU NOYA

El cònsol major d'Ordino, Josep Àngel Mortés, ha llegit aquest dijous una resolució per anunciar les relacions futures amb el conseller de l'oposició, Enric Dolsa. Segons Mortés "la relació de Dolsa amb el gabinet de cònsols frega la mala educació, té una actitud poc responsable i això és intolerable". El conseller s'ha excusat. A partir d'ara, la majoria li facilitarà la documentació en els terminis que marca la llei. Fins i tot s'ha apuntat la possibilitat de rebaixar el sou dels consellers si no assisteixen a les comissions, en referència a Dolsa.

Mortés ha indicat que la retribució es podrà fixar segons l'assistència però que encara no s'ha aprofundit en el tema i que es contemplaria en l'elaboració del pressupost. Dolsa s'ha queixat que la majoria tarda 60 dies en passar-li els documents i la informació. La consellera de la majoria, Maria del Mar Coma li ha recordat que ella rebia el mateix tracte quan estava a l'oposició i ell era el cònsol major.

El conseller considera que se'l tracta igual que si fos un ciutadà amb la tramesa d'informació. Ha dit que sempre ha estat més exemplar el seu comportament que el de Mortés. Ha reiterat la demanda que s'enregistrin les sessions com passa, per exemple, amb les del Consell General. El cònsol ha remarcat que "tota la informació que se li ha tramès, ja sigui en documentació amb paper, verbalment (tant presencialment com en reunions telemàtiques), sempre l'ha utilitzat com es li ha convingut, tergiversant-la, explicant mitges veritats i esbiaxant la realitat".

La instal·lació de Grifols a Ordino ha estat l'altre punt destacat de la sessió de comú d'Ordino ja que el conseller de l'oposició, Enric Dolsa ha definit la reunió de poble de "pura publicitat i màrqueting". Ha expressat els seus dubtes sobre el finançament i ha demanat el perquè l'empresa que està instal·lada en països com Irlanda ve a Andorra. "Potser és per fer coses que no poden fer allà. Si això tira endavant caldrà que hi hagi el màxim de garanties. No tindrem el control del que es faci allà dins i si s'escapa un virus serà un problema per a tot el país. No sé si són les inversions que el país necessita". Mortés considera que Dolsa té molta informació "i no sé d'on la treu". Ha reiterat que el projecte té tot el suport del comú. 

Dolsa ha reconegut que en un primer moment no veia malament l'arribada de Grifols "perquè pensava que venia a fer indústria farmacèutica. Però ara tinc molts dubtes i hi veig molts perills.No hi estic d'acord si no tenim més informació". Ha mostrat també els seus dubtes sobre la compatibilitat amb la reserva de la biosfera. En aquest punt, s'ha referit a la instal·lació d'un cartell amb el lema 'Reserva de la Biosfera' i amb herba artificial a sota.

Mortés ha explicat que aviat es canviarà per una de natural i ha recordat que no es preguntarà a la Unesco en referència al laboratori de Grifols mentre Dolsa creu que "si la Unesco hagués estat al corrent d'això de Grifols no hauríem obtingut el segell de la biosfera". Seguint amb Grifols, la consellera de Movem Ordino, Sandra Tudó ha dit que "em grinyola que Govern estigui dins d'aquesta associació" però considera que la seva instal·lació pot beneficiar els estudiants del país. Ha mostrat la seva decepció pel tarannà de la sessió d'aquest dijous pels retrets.

S'ha aprovat d’una modificació de l’Ordinació de preus públics per a l’exercici 2021

Durant la sessió s'ha aprovat d’una modificació de l’Ordinació de preus públics per a l’exercici 2021,  la baixa definitiva del registre d’immobilitzat de material divers. S'ha aprovat també el lliurament de la documentació corresponent al 1r trimestre de l’exercici 2021, informe d’intervenció en relació als aspectes derivats de la Llei de sostenibilitat de les finances públiques i d’estabilitat pressupostària i fiscal, i informe del departament de Finances de seguiment pressupostari trimestral dels comptes comunals a 31 de març de 2021. 

 

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending