Dolsa titlla d’“injustes” les sancions d’assistència a les comissions

La mesura, que s’ha inclòs en el pressupost per l’any 2022 del comú d’Ordino, li ha semblat al conseller “poc equitativa” entre minoria i majoria

El conseller del comú d'Ordino, Enric Dolsa.
El conseller del comú d'Ordino, Enric Dolsa.

Ordino començarà a aplicar, a partir de l’1 de gener de 2022, les sancions per abstencions a les comissions que ja s’havien anunciat. El conseller de la minoria, Enric Dolsa, ha reclamat durant la sessió de comú que aquesta mesura és “injusta”. Ha puntualitzat que l’assistència a la comissió entre majoria i minoria no és equitativa, “no és lògic que una única persona hagi d’acudir a deu, i altres únicament a tres o quatre”. El cònsol major, Josep Àngel Mortés, ha afirmat que Dolsa té “l’obligació d’acudir a totes”.

D’aquesta manera, i per fer palès el seu malestar amb la mesura, Dolsa ha afirmat que únicament acudirà a tres de les deu comissions que Mortés afirma que hauria d’assistir. Concretament, participarà de forma activa a les comissions de finances, obres públiques i de turisme, “així és com serà equànime”. Dolsa afirma que no sap si se li aplicaran les sancions corresponents, però que “jo no acudeixo per rebre un salari, sinó per fer la feina”.  

En aquest sentit, Mortés ha assegurat que s’aplicaran les sancions tal com es preveu al pressupost aprovat avui. “L’obligació de qualsevol conseller és assistir, si no assisteix s’ha d’aplicar el reglament, sense cap mena de dubte”, ha explicat el cònsol. A més, ha apuntat que aquestes sancions apliquen a tot tipus de reunió, fent referència també a les juntes de govern. “El que ha demanat el conseller no té lloc a ser, a la majoria tenim comissions i juntes de govern”, ha afirmat.

“On treballi el funcionari han de donar-li temps per assistir a les comissions, i és impossible que una sola persona pugui acudir a deu”, ha insistit Dolsa. De fet, ha assegurat que, si finalment es porten endavant les sancions, després del seu avís d’acudir únicament a les “més importants”, portarà el tema a la justícia.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending