Ordino reclama la construcció del vial de la Massana per assegurar la mobilitat a les Valls del Nord

El comú ha rebut l'estudi de creixement urbanístic i de recursos amb el qual la corporació estudiarà quines mesures poden dur a terme per modular aquest augment de població

Els consellers d'Ordino abans d'iniciar la sessió de comú.
Els consellers d'Ordino abans d'iniciar la sessió de comú.

El vial de la Massana, tot i no estar en cap punt de l'ordre del dia del consell de Comú d'Ordino, els integrants de la majoria i la minoria l'han tingut molt presents. Algun més contundent que altres, com és el cas d'Enric Dolsa, que ha estat especialment crític amb el cap de Govern per les seves declaracions. D'altra banda, el consol major, Josep Àngel Mortés, ha actualitzat l'estat de les negociacions per la cessió de l'Hotel Casamanya.

El cap de files de X’Ordino, Enric Dolsa, ha reiterat la necessitat que el vial de la Massana sigui una realitat com més aviat millor. I és que les declaracions que va fer el cap de Govern, Xavier Espot, sobre la infraestructura no ha agradat gens al polític ordinenc. “No deu pujar gaire sovint a les valls del nord”, ha indicat Dolsa, que, a més, ha assegurat que “el col·lapse és diari”.

La incredulitat de les declaracions de l’Espot han anat més enllà. Per Dolça, les seves paraules “menysprea a la parròquia i aquelles persones que baixen a treballar a les valls centrals” i ha demanat que “reflexioni”. “No hi ha alternatives que valguin. El desviament és el que està plantejat”, és a dir, per la plana del Teixidor i que va fins a la caserna de bombers de la Massana ha conclòs Dolsa.

Per la seva part, el cònsol major, Josep Àngel Mortés, tot i considerar “prioritària” la infraestructura, és conscient que és “una partida pressupostària important” que, avui en dia, no pot assumir l’executiu.

Sobre les alternatives que va assegurar Espot que s’estan estudiant, el cònsol major s’ha mostrat favorables i és que “part d’aquestes obres per minimitzar les cues formaran part d’aquesta inversió del vial” i, per tant, no quedarà en sac buit.

D’altra banda, Mortés també ha confirmat que han rebut l’estudi per avaluar el creixement urbanístic i els recursos disponibles en tots els àmbits. Ara estan pendent d’analitzar-los, reunir-se majoria i minoria per veure quines són les mesures que es poden prendre en aquest sentit. Un informe, com ha avançat el mandatari ordinenc, es presentarà en una reunió de poble als residents a la parròquia que, si no hi ha cap imprevist, es durà a terme durant la primera quinzena de juliol.

Respecte a la cessió de l’Hotel Casamanya, Mortés ha destacat que tot segueix el seu curs. Ha confirmat que s’ha fet una primera reunió entre les tres parts -Govern, comú i quart- i, ara, “s’està treballant ja amb el conveni de cessió”. Una vegada es tingui un primer esborrany, es tornaran a reunir per “tancar-lo i començar a tirar endavant el projectes”. No hi ha un timing previst, però la voluntat “és anar el més ràpid possible” per “preparar pressupostos i de cara a l’any que vé, tant Govern com el Comú, tenir una partida pressupostària per començar a realitzar les obres”.

Finalment, un dels punts tractats en la sessió ha estat la modificació de l'Ordinació d'inspecció i control de la tinença d'animals de companyia. En aquest sentit, la cònsol menor, Eva Choy, ha especificat que es tracten petites modificacions, com la dilució dels orins amb aigua i que a Ordino "no ho teníem", així com "reajustar el règim sancionador per tenir en compte el genotipatge", obligatori des del 15 de juny. Una sessió de comú plàcida amb l'aprovació de tots els punts amb el suport de la majoria i la minoria. Fins i tot ha tingut un punt festiu amb el jurament d'una agent de circulació que ha superat el curs de capacitació.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending