Dolsa assegura que els retards en les liquidacions a Escaldes no tenen cap conseqüència

Al consell de comú s’han presentat les execucions pressupostàries dels tres primers trimestres del 2020

Un moment al consell de comú d'Escaldes-Engordany
Un moment al consell de comú d'Escaldes-Engordany

Al consell de comú d’Escaldes-Engordany s’han presentat les execucions pressupostàries del primer, segon i tercer trimestres del 2020. Aquest punt arriba després de les acusacions de la minoria de Demòcrates per Andorra a la majoria per incomplir la llei. El cònsol menor, Joaquim Dolsa, ha aprofitat l’ordre del dia per respondre i assegurar que aquests retards no tindran cap conseqüència “més enllà d’una nota del Tribunal de Comptes”.

Dolsa ha insistit que el retard no és major de 60 dies i que, en els temps que s’estan vivint, tenint en compte la pandèmia, és el que menys importa. “Darrere d’aquest fet no hi ha cap mala voluntat, de fet el considero un tema completament banal”, ha insistit el cònsol menor. També ha fet referència a la situació crítica que s’ha viscut al comú en certs moments a causa de la Covid-19, i que també hauria dificultat el procediment.

A més, el cònsol menor ha volgut apuntar al conseller Jordi Vilanova, indicant-li que, si en lloc d’assistir a les sessions de les comissions de finances per zoom ho fes personalment, tindrien la possibilitat de parlar més tranquil·lament d’aquest tema. Dolsa ha afegit que el programa que s’utilitza al comú és molt antic, amb més de 20 anys, i que ha suposat un problema a l’hora d’incloure, per exemple, el contracte d’assegurances en les cotitzacions de la CASS.

Vilanova ha respost al cònsol menor, en primer lloc, agraint-li que es presenten els comptes. Però, també ha volgut recalcar que no es tracta únicament de 60 dies, sinó que el primer trimestre de 2020 es presenta més d’un any després. “Ara ja no podem indicar res ni tenir un debat, ja tenim aprovat el pressupost per al 2021”, ha assenyalat Vilanova. Ha recalcat que es tracta d’un fet d’acomplir la llei i d’un exercici de transparència, “en cap cas els temes pressupostaris són un tema banal”.

 

Comentaris

Trending