Dolsa anuncia que portarà l’afer Grífols a Estrasburg

El polític es demana “qui està legitimat per dur a la Justícia un tema que afecta de ple Ordino si no ho està un conseller del comú”

El conseller del comú d'Ordino, Enric Dolsa.
El conseller del comú d'Ordino, Enric Dolsa.

L’afer Grífols pot agafar a Estrasburg. Almenys si es compleix l’anunci que ha fet el conseller de X Ordino Enric Dolsa, després de conèixer l’aute desfavorable del Tribunal Constitucional que refusa analitzar el recurs contra la negativa de la Justícia ordinària de deixar en suspens el pacte de socis entre Govern i la farmacèutica. Així, ha deixat clar que no comparteix que es digui que no està legitimat per presentar cap acció i ha avisat que anirà al Tribunal Europeu de Drets Humans.

La resolució del TC s’ha conegut aquest dimecres i, bàsicament, no admet a tràmit el recurs presentat per Dolsa. S’entén que en cap moment s’ha vulnerat cap dret, ni a la Batllia ni al Superior, on es va desestimar acceptar una suspensió de l’acord. Principalment, argumentant que no està legitimat.

“Jo entendria que em diguessin que no puc fer una demanda per un tema de la Massana, però no per un que afecta Ordino”, ha manifestat, justament, després de la sessió de comú a aquesta parròquia. “Si un membre d’aquesta corporació no està legitimat per anar a la Justícia per un tema que ens afecta molt, llavors que algú m’expliqui qui ho està”, ha apuntat.

Una simulació del que hauria de ser el centre de recerca de Grifols.

Relacionat

El TC valida el refús de la Justícia a suspendre el pacte de socis entre Govern i Grífols

Per això, ha avançat que “és molt probable que vagi a Estrasburg”, opció que, en posteriors declaracions ha donat per decidida. “Ja m’he gastat molts diners i em gastaré encara més”, ha afirmat.

La sentència ha estat rebuda de forma ben diferent pel cònsol major ordinenc. Josep Àngel Mortés. Malgrat que el TC no ha entrat en el fons de l’afer, el mandatari sí que ha volgut treure pit tot assegurant que “es demostra que hem fet les coses bé”. Sobre el fet que el cas pugui arribar a Estrasburg, ha admès que Dolsa “està en el seu dret”.

Per la seva banda, el conseller de Movem Ordino, Jean Michel Armengol no ha entrat en profunditat en valorar la resolució del TC. Al seu entendre, el camí amb Grífols ha de ser “donar informació a la gent perquè pugui opinar”. I, especialment, ha recordat la demanda de fer una consulta perquè tot Ordino pugui pronunciar-se. En aquest sentit, ha remarcat que en els pròxims mesos la voluntat és portar una petició al ple del comú per fer aquest referèndum.

Comentaris (14)

Trending